Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harcászattal folytatódott a felkészülés

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2021. augusztus 27. 8:06

Raj szintű kiképzéseken vettek részt augusztus végén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj katonái.

harcászat_kapott (10)

Az őszi NATO CREVAL (Combat Readiness Evalution of Land Headquarters and Units) ellenőrzésre készülő MH Közepes Lövészdandár, 3. Lövészzászlóaljának századai az egyéni és szakcsoportos felkészítések után megkezdték a raj szintű összekovácsolást, amelynek célja a rajon belüli együttműködés növelése.

A harcászati foglalkozásokat egy rövid elméleti felkészítés előzte meg. A gyakorlati kiképzés során a rajparancsnokok vezetésével - az alapvető harcászati mozzanatok mellett - a rajok gyakorolták a menet alakzatait harcjárművel és kombinált harcrendben, illetve a terület biztosítás során alkalmazandó eljárásmódokat.

harcászat_kapott (7)

Simon Martin százados, a második század parancsnokaként elmondta: a kiképzés egyik fontos része a rajok összekovácsolása, mert az egy rajba beosztott katonák a felkészítés jelenlegi fázisban mozognak először együtt, kötelékben. „Az MH Közepes Lövészdandár szervezeti felépítésnek megfelelően alakítottuk ki a lövész rajokat, ez részben módosította az eddigi feladatköröket. A felkészülés jól halad, a katonák motiváltak és sokan közülük örülnek, hogy a korábbi feladatok után most megkezdődtek a tényleges lövész szakmai kiképzések is” - hangsúlyozta a százados.

Az ellenőrzésre való felkészülés, a következő héten az éleslövészetekkel egybekötött raj szintű ellenőrző felmérő foglalkozásokkal folytatódik.