Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Három évtized munkájának elismerése

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: Tóth László |  2021. december 3. 16:44

Ünnepélyes keretek között vehette át Magyar Kormánytisztviselői Kar elismerését Frigy Antal, a Honvédelmi Minisztérium Hatósági Főosztály részét képező Építésügyi Hatósági Osztály szakmai referense, december 3-án, a Fővárosi Közgyűlés dísztermében.

TOT_6006

„A kiemelkedő kormánytisztviselői szakmai munka, a példamutató emberi, munkatársi, vezetői magatartás, a közjóért végzett több éves tevékenység elismeréseként” - áll a Magyar Kormánytisztviselői Kar által létrehozott „Köz Szolgálatáért” díj alapítóokiratában, amelyet idén Frigy Antal, a Honvédelmi Minisztérium szakmai referense vehetett át. Noha az elismerés hivatalos feltételei között legalább 10 év közszolgálati jogviszony szerepel, ezt Frigy Antal immáron háromszorosan is teljesítette, s a vele készített interjúnkban el is mondta, hogy számára a büszkeségen túl ez a díj három évtized munkásságának megkoronázása is.

TOT_5984

A pandémia miatt egyidőben adták át a 2020. és 2021. évi díjakat is, amelynek kapcsán dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszönetét fejezte ki minden közigazgatásban dolgozónak azért az áldozatos és példaértékű munkáért, amivel eddig is és ma is segítik a koronavírus elleni küzdelmet. Mint aláhúzta: az egészségügyi dolgozók kitartása mellett az államnak rendkívül nagy szüksége van a kormánytisztviselőkre is. Eredményességük kapcsán úgy fogalmazott, hogy a magyar közigazgatás világszínvonalúan teljesít a mai viszontagságos időkben is.

TOT_6136

Palich Etelka, a Magyar Kormánytisztviselői Kar elnöke a díjazottakat „példaképnek és beváltott ígéretnek” nevezte, hiszen mindannyian voltak pályakezdők, akiket akkori vezetőik támogattak, akik bíztak bennük és jövőjükben. Köszöntőjében leszögezte, hogy minden elismerésben részesülő rászolgált erre a bizalomra.

Az ünnepségen jelen volt – mások mellett – dr. Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott is.

Címkékelismerés
Kapcsolódó cikkek
_SNJ1479

Jó szakmát választottam!

2021. december 3. 16:45