Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

120 éves a katonazene Székesfehérváron

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy |  2017. május 4. 16:33

A magyar katonazene napja alkalmából köszöntötték a honvédelem ügyét támogató civil szervezetek a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekart a napokban, a Nyitrai úti Közösségi Házban.

1596031515

A rendezvényt – a városi önkormányzat nevében – Horváth Miklós Csaba képviselő nyitotta meg, külön megemlékezve arról, hogy idén idén 120 éves a katonazene Székesfehérváron. Ezt követően Karnizs Csaba nyugállományú karnagy a katonazene történetéről, Gede László nyugállományú karnagy a helyőrségi zenekarról tartott előadást. 

A Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar koncertjének különlegessége az volt, hogy nemcsak a jelenlegi karmester, Ruff Tamás őrnagy, hanem a korábbi karnagyok is dirigálták a zenészeket. Közreműködött a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium kórusa (vezényelt Kneifel Imre kórusvezető), valamint a Hungarikum együttes.

1596031515

A rendezvény során Huszár János vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka nevében Benda László ezredes, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoka emléktárgyat adott át Vajda Ferenc törzsőrmesternek, a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar tagjának a Magyar Honvédség kötelékében, beosztásaiban huzamos időn át végzett, lelkiismeretes munkája, kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként.

1596031515

Fotó: a szerző felvételei