Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

50 év – 50 fotó

Szöveg: Takács Vivien |  2017. február 22. 11:28

Kiséri-Nagy Ferenc fotóriporter elmúlt ötven évben készített képeiből nyílt vándor-fotókiállítás február 21-én, kedden, Budapesten, a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület Kerepesi úton található irodájában.

1596027953

Az 1970-es évek második felében – olyan nevek után, mint Szabóky Zsolt, Ferkis Emil, Kutas Rudolf vagy Bleich Rudolf – megjelent egy új fotóriporter generáció Kiséri-Nagy Ferenc vezetésével – mondta a kiállítást megnyitó beszédében Zsalakó István, a HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. médiaközpont-vezetője. Hozzátette: ebben az időben számos alkalommal egy hír vagy egy lead mellett csak képriportok jelentek meg, amelyeknek a fotóriporter nagy tudója volt.

1596027953

Az ünnepi gondolatok után Zsalakó István átnyújtotta Benkóczy Zoltán, a kft. ügyvezetőjének elismerő oklevelét Kiséri-Nagy Ferencnek.

A hetvenéves fotóriporter 1967-ben kezdte pályafutását, több lapnál dolgozott külsős munkatársként. Sorra jelentek meg fotói a Magyar Ifjúságnál, a Pajtásnál és az Esti Hírlapnál. Sorkatonai évei után a Zrínyi Kiadó Néphadsereg című hetilapjánál kezdett el dolgozni. Pályafutása során képeivel több elismerést és díjat is nyert. 2007-ben ment nyugdíjba a Zrínyi Kiadótól.

1596027953

„Az ötvenéves pályafutásom alatt készült sok ezer felvételből válogattam ki ezt az ötven képet, hogy egy fél évszázadról tárjak itt bepillantást mindenkinek" – mondta a fotóriporter válaszbeszédében.

A rendezvényen Szekeres István nyugállományú dandártábornok, a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület elnöke elmondta: a vándorkiállítás a Kerepesi úti objektumból az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság épületébe költözik majd.

1596027953

Fotó: Tóth László