Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A 170 éves Magyar Honvédséget köszöntötték

Szöveg: Vámosi János |  2018. november 6. 6:41

A 170 éves Magyar Honvédség tiszteletére rendezett ünnepi műsoros estet a napokban a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület; együttműködve a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központtal.

A rendezvényen részt vevők megtekinthették a Magyar Honvédség 170 évét bemutató tárlatot. A vitéz Mikecz Kálmán Honvéd és Huszár Hagyományőrző Egyesület három tagja – Kiss László, Balázs Sándor és Szilágyi Tibor – pedig az 1848-as szabadságharc idejére, valamint a 20. század elejére jellemző huszáregyenruhákat mutatta be.

1599195407

A rendezvényt – amelyen mások mellett részt vett dr. Holló József nyugállományú altábornagy, a Honvédelmi Minisztérium kegyeleti diplomáciáért felelős miniszteri biztosa is – Galló István nyugállományú ezredes, a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület elnöke nyitotta meg. A programot az Obsitos Fúvószenekar tagja, Keszi András trombitaszólója, három kórus műsora, valamint a Magyar Nemzeti Táncegyüttes két kitűnő művészének előadása is színesítette.

1599195407

A rendezvényt a hagyományos vacsora és baráti beszélgetés zárta, amelyen Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége elnöke mondott pohárköszöntőt.

1599195408

Fotó: Balassi Bálint Bajtársi Egyesület