Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A békét őrizték Cipruson

Szöveg: Juhász Mariann zászlós |  2016. szeptember 29. 9:14

„Katonák! Önök példás együttműködésben hajtották végre a közös feladatokat más nemzetek képviselőivel és mindezt az önökre ruházott egyéni és kollektív felelősséggel tették” – köszöntötte dr. Koller József ezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis megbízott parancsnoka az ENSZ Ciprusi Békefenntartó Misszió (UNFICYP) magyar kontingensének hazatérő katonáit szeptember 28-án, szerdán a Tisza-parti városban.

1596020707

A világ egyik legrégebbi válsággócában a Magyar Honvédség katonái 1993 óta garantálják a békét és biztonságot, kitűnő kooperációban a kontingensben közösen szolgálatot teljesítő nemzetekkel. Példamutató és eredményes feladatellátás valósul meg Cipruson, amelyet az ENSZ-misszió vezetői is folyamatosan megerősítenek.

1596020707

Koller József ezredes köszöntőjében kiemelte: a nemzetközi szerepvállalás legfontosabb hozadéka az, hogy a külszolgálatot megjárt katonák olyan komoly értékeket képviselő ismeretek és módszerek birtokában vannak, melyek a csapatok mindennapi életében is rendkívül hasznosak és alkalmazhatóak.

A parancsnok a felsorakozott katonák nevében megköszönte a családtagoknak a türelmet, támogatást és a biztos hátteret, elismerve a hozzátartozók erőfeszítéseit és áldozatvállalását.

1596020708

Az ünnepséget követő fogadáson Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Közgyűlés elnöke pohárköszöntőjében üdvözölte a hazaérkezett katonákat és hozzátartozóikat, valamint méltatta az évezredes katonai hagyományokkal, tapasztalatokkal rendelkező honvédek helytállását.

1596020708

Fotó: a szerző felvételei