Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A dandárhoz látogattak a tanfolyam hallgatói

Szöveg: Hornyák Renáta |  2014. december 1. 21:07

Az Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam (ÖVAT) tizenkét hallgatója tett látogatást az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál november 25-én. Az alakulat felépítésével és működési rendszerével ismerkedhettek meg.

1595983594

Az altisztek számára a legmagasabb szintű szakmai végzettséget biztosító kurzus a zászlóalj-, illetve ezredszinten szolgálatot teljesítő vezénylőzászlósokból áll. A Petőfi-laktanyában tett látogatás célja az volt, hogy a Magyar Honvédség egyik legnagyobb alakulata, az MH BHD működésébe nyerjenek betekintést.

A vendégeket Asztalos Sándor főtörzszászlós, az alakulat vezénylőzászlósa köszöntötte. A nap folyamán Gulyás István törzszászlós, a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység vezénylőzászlósa tartott előadást a hallgatóknak. A délelőtti foglakozáson Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa is részt vett, és egy altiszti szakmai javaslat kapcsán fórumbeszélgetést tartott a vezénylőzászlósokkal.

1595983595

A látogatás lehetőséget biztosított arra, hogy a hallgatók megismerkedjenek a dandár sokrétű feladatrendszerével, betekintést nyerjenek az alegységek közötti együttműködésbe, valamint a különböző rendezvények biztosításának tervezési folyamataiba. A laktanyában Kocsis Zsolt törzszászlós, az MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont vezénylőzászlósa vezette körbe a vendégeket.

1595983595

Fotó: Szabó Lajos zászlós

Címkékaltiszt