Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A haditechnikai fejlesztések – más perspektívából

Szöveg: Szendyné Horváth Julianna őrnagy |  2018. március 25. 10:01

Az MH Logisztikai Központnál és alárendelt szervezeteinél jártak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szakának hallgatói.

1599183955
A szak hallgatói közel egy hetet töltöttek el az MH Logisztikai Központnál, az MH Anyagellátó Raktárbázison, az MH Katonai Közlekedési Központnál és az MH Légijármű Javítóüzemnél.

A látogatás rendhagyó módon indult, hiszen a főtisztek részt vehettek a Gépjármű Beszerzési Program részeként megvásárolt Rába H14-es típusú gépjárművek ünnepélyes átadásán.

Ezt követően a hallgatók olyan előadásokon vettek részt, amelyeken megismerhették a központi logisztikai ellátás nemzetközi kapcsolatokból adódó feladatrendszerét, illetve a hosszú távú fejlesztések feladatait.

1599183955
A látogatás során jutott idő a központi logisztikai képességek bemutatására is, így a hallgatók láthatták, hogy milyen eszközökkel folyik az eszközök és anyagok szállítása, rakodása. Betekintést nyerhettek a lőszerszerelés, valamint a fegyverek és a lőszerek tesztelési folyamataiba is. Mindemellett ízelítőt kaptak az MH Légijármű Javítóüzem tevékenységéből; megszemlélhették az MH Anyagellátó Raktárbázis hetényegyházi bázisán folyó üzemanyag-raktározási tevékenységet; valamint bejárták a tápiószecsői és a gödöllői raktárakat.

Fotó: Hegedüs Anita és MH Légijármű Javítóüzem