Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A hadtörténelemmel ismerkedtek a LIA-iskolások

Szöveg: Szabó Tünde őrnagy |  2015. január 25. 12:41

Közel kétszáz, első évfolyamos budapesti szakközépiskolai diák tett látogatást a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumba január 14-én.

1595986562

A LIA Alapítványi Óvoda és Szakközépiskola tagintézményeivel kötött együttműködési megállapodásnak megfelelően, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság munkatársai az idei tanévben is színvonalas elméleti és gyakorlati foglalkozások keretében ismertetik meg a diákokat a honvédség feladataival, a katonák mindennapjaival.

1595986562

A januárban megtartott gyakorlati foglalkozásnak a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum adott otthont. A szakképzett múzeumpedagógusok által vezetett tematikus tárlatvezetésen a középkori fegyverekről, az 1848-49-es szabadságharc eseményeiről, valamint az 1948−68 közötti időszakról, a vasfüggöny mögötti Magyarországról hallhattak a diákok. A múzeum dísztermében interaktív formában dolgozták fel az első világháború eseményeit, a csatamezőn történteket.

A gyakorlati órán a diákok nemcsak a korábbi történelmi tanulmányaik során szerzett tudásukat frissíthették fel, hanem új információkkal kiegészítve tovább bővíthették katonai ismereteiket is.

1595986562

Fotó: HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum