Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Harckiszolgáló és harctámogató munkacsoport konferenciája Budapesten

Szöveg: Ámann András főtörzsőrmester |  2017. május 11. 19:09

A napokban Budapesten rendezték meg a NATO Standardization Office (NSO) 22nd Combat Service Support WG (CSS WG), azaz a Harckiszolgáló és harctámogató munkacsoport konferenciáját. Hazánk 2006-ban adott utoljára otthont e jeles eseménynek.

A kollektív védelem fenntartása érdekében a szövetségben új irány kezd körvonalazódni, amiben hazánk fontos tényezőként szerepel, mint a „keleti védelmi vonal" egyik fontos eleme. A munkacsoportban való részvétel nagyon fontos a NATO-nemzeteknek, mivel a szövetségben alkalmazott logisztikai doktrínák, szabályzók nagy része módosításra szorul, a változó politikai helyzet is új eljárások alkalmazását követeli meg.

1596031841

A munkacsoport résztvevői nagy tapasztalattal rendelkező nemzeti képviselők a NATO tagországok logisztikai stratégiai és hadműveleti szintjéről, összesen tizennyolc különböző országból.

A munkacsoport célja a NATO logisztikával kapcsolatos hatályos doktrínáinak, szabályzóinak felülvizsgálata, módosítási javaslatainak kidolgozása négy különböző rész-munkacsoportban. Az ellátási panel elnök pozícióját az MH Anyagellátó Raktárbázis parancsnoka, Kolonics Attila ezredes tölti be hosszabb ideje.

A rendezvényre érkezett NATO nemzeti képviselők között volt az Amerikai Egyesült Államok pentagoni logisztikai képviselője is, aki köszönetét és elismerését fejezte ki a rendezvény minden igényt kielégítő megrendezésével kapcsolatban. Megköszönte hazánk hozzájárulását ehhez a szövetség számára kiemelkedően fontos feladathoz.

Fotó: Háda István százados