Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A határon dolgozó katonákhoz látogatott a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy |  2015. december 31. 7:49

Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa meglátogatta a határ mentén szolgálatot teljesítő katonákat december 29-én.

1596006342

A Kaposváron települő harcvezető központban Miklós Zoltán törzszászlós, a DIAK-3 vezénylőzászlósa ismertette a Dunántúli Ideiglenes Alkalmi Kötelék rendeltetését, feladatait, illetve szervezeti felépítését. Az előadás után Kriston István főtörzszászlós megtekintette a Magyar Honvédség új Toyota Hilux gépjárműveit. Ezt követően a vezénylőzászlós ellátogatott a letenyei tranzitzónához, ahol találkozott a szolgálatban lévő katonákkal, illetve a nagykanizsai települési körlethez, ahol megnézte a megható gyermekrajzokat és más civil adományokat.

1596006343

A Kaposváron, Nagykanizsán és Letenyén tett látogatás célja az volt, hogy a vezénylőzászlós személyesen győződjön meg a katonák élet-, munka- és ellátási körülményeiről, illetve az ünnepek alkalmából kifejezze köszönetét az állománynak a határok biztosításának sikeres végrehajtásáért.

1596006343

A Magyar Honvédség az ünnepek alatt is körültekintően és felelősséggel teljesít határvédelmi szolgálatot a rendőrséggel és az önkormányzatokkal szoros együttműködésben. A családjaiktól távol, szolgálatot teljesítők rendkívül nagyra értékelik a civil lakosság szeretetét és megbecsülését. A katonák a kedves gyermekrajzokat nagy becsben tartva őrzik az elhelyezési körletek falain.

1596006343