Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A határon szolgálatot teljesítő katonákat látogatta meg a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa

Szöveg: MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék, MH Dunántúli Ideiglenes Alkalmi Kötelék |  2016. december 30. 9:36

Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa két napos határmenti látogatás keretében, december 28-29 között meglátogatta az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (AIAK), valamint az MH Dunántúli Ideiglenes Alkalmi Kötelék (DIAK) személyi állományát.

1596025518

A vezénylőzászlós elmondta: látogatásának fő célja a szolgálatot teljesítő katonák ünnepek közötti váltásának megtekintése, a logisztikai ellátási rendszer, a katonák munka és életkörülményeinek megtekintése, valamint személyes találkozók, megbeszélések végrehajtása az állománnyal.

1596025518

A látogatás első napján Soltész János törzszászlós, az AIAK vezénylő zászlósa fogadta Kriston főtörzsászlóst Mélykút-Öregmajorban. Soltész törzszászlós jelentést tett az AIAK-ban folyó időszerű feladatokról. A jelentést követően közösen megtekintették a Tábori Ellátó Csoportba (TECS) beosztott katonák feladatvégrehajtását, valamint megbeszélést folytattak a helyszínen települt század katonáival.

1596025518

A látogatás további részében megtekintették a Mélykúton, Bácsalmáson, Bácsbokodon, Madarason települt AIAK századok váltását, a katonák elhelyezési körülményeit, feladatvégrehajtását, valamint megbeszélést folytattak a katonákkal.

A látogatás második napján a kaposvári Táncsics Mihály laktanyában települő DIAK harcvezető központjában Merész Róbert zászlós, rangidős altiszt ismertette a jelenlegi feladatrendszert valamint a szervezeti felépítést.

1596025518

Az előadás után Kriston főtörzszászlós ellátogatott a Nagykanizsán települő manőver alegységhez Bálint Ákos főtörzszászlós, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred vezénylőzászlósa kíséretében, ahol találkozott a szolgálatban lévő katonákkal.

A látogatások során a vezénylőzászlós személyesen győződött meg a szolgálatot teljesítők élet-, munka és ellátási körülményeikről. A katonákkal történő kötetlen beszélgetés során többek között szó esett az Életpálya modell III pilléréről, a nemrégiben bevezetett hiteltörlesztési támogatásról, valamint a legénységi állomány illetményváltozásáról.

1596025518

A kétnapos látogatás alkalmával a vezénylőzászlós személyesen fejezte ki köszönetét az állománynak a határok biztosításának sikeres végrehajtásáért, egyben sikerekben gazdag boldog új esztendőt kívánt a családjuktól távol szolgálatot teljesítőknek.

Kriston főtörzszászlós elmondta: a Magyar Honvédség az ünnepek alatt is körültekintően és felelősséggel teljesíti határvédelmi szolgálatát. Elismerés illeti a Magyar Honvédség logisztikai rendszerét, amely „éles" műveleti feladatot végrehajtva biztosítja a katonák teljeskörű ellátását. Elismerés illeti a Magyar Honvédség azon katonáit, akik az ünnepek alatt is – a családjaiktól távol – védik a magyar állampolgárokat, valamint Magyarország és Európa határait. A vezénylőzászlós megjegyezte: a katonák nagyra értékelték a szolgálat elismeréséül – a miniszter úr döntése értelmében – megkapott 42.000 Ft-os külön juttatást, valamint azokat a sporteszközöket, melyeket karácsonyi ajándékként kaptak a határon szolgálatot teljesítők. A katonák rendkívül nagyra értékelik továbbá a civil lakosság megbecsülését, a folyamatosan bővülő kedves gyermekrajzokat nagy becsben tartva őrzik az elhelyezési körletek falain.

1596025519

Fotó: MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék és MH Dunántúli Ideiglenes Alkalmi Kötelék