Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A határon szolgálatot teljesítő katonákhoz is megérkezett a Mikulás

Szöveg: Búz Csaba hadnagy |  2016. december 20. 9:34

A „Tisztelet a Hősöknek” elnevezésű program keretében mikuláscsomagot kaptak a Baptista Szeretetszolgálattól a határ menti feladatban résztvevő katonák.

1596024933

A Baptista Szeretetszolgálat 2015 elején „Tisztelet a Hősöknek" elnevezéssel indított programot a magyar katonák, a rendészeti területen dolgozók, a tűzoltók, a mentősök és a katasztrófavédők, valamint szükség esetén a hozzátartozóik megsegítéséért. A program célja, hogy a civil társadalom részéről nagyobb legyen a megbecsülés a „magyar hősök" irányába, hiszen ők azok, akik – ha kell – az életük feláldozásával is megvédik az ország határait, az állampolgárokat, valamint segítséget nyújtanak, tüzet oltanak és a katasztrófahelyzetekben is segítenek…

1596024933

Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékben szolgálatot teljesítő katonák Algyőn és Hódmezővásárhelyen vehették át a csomagokat. A nagy értékű felajánlást a szeretetszolgálat részéről Horváth Sándor, a „Tisztelet a Hősöknek" elnevezésű program vezetője adta át, aki a katonáknak tartott beszédében elmondta: szeretnék, a csomagokkal is kifejezni a civil társadalom tiszteletét és elismerését. „Nem ez volt az első, de nem is az utolsó alkalom, amikor ajándékokat hoztunk a határon szolgálatot teljesítőknek"
– tette hozzá.

A több száz mikuláscsomag a hagyományos édességeken felül energiaitalt és vitaminokat tartalmazott.

1596024934

Fotó: a szerző felvételei