Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A hölgyeket köszöntötték az alakulatoknál

Szöveg: honvedelem.hu |  2019. március 9. 8:23

Március 8-án, a nemzetközi nőnapon a Magyar Honvédség alakulatainál és a katonai szervezeteknél is a hölgyeket köszöntötték. (Összeállításunk folyamatosan frissül.)

MH 86. Szolnok Helikopter Bázis

Egy szál virággal köszöntötték az alakulatnál szolgáló és dolgozó hölgyeket a férfiak a nőnap alkalmából az MH 86. SZHB-nál. A virágokat Dr. Koller József dandártábornok, bázisparacsnok vezetésével az alakulat vezető állománya adta át, majd immár hagyományosan a Légierő Zenekar Szolnok szórakoztatta előadásával a hölgyeket.

1599199559
1599199559
Szöveg és fotó: Vári Anita főhadnagy

­­­

***

MH Béketámogató Kiképző Központ

Nemzetközi nőnap alkalmából köszöntötték az MH Béketámogató Kiképző Központban szolgáló és dolgozó katona- és honvédelmi alkalmazott hölgyeket. „Az élet zenéjét a nők adják, akik őszintén, minden feltétel nélkül fogadják magukba a dolgokat, hogy érzéseiken át szebbé alakítsák át azokat" – idézte Richard Wagner szavait a központ parancsnoka. „A Magyar Honvédségben egyedülálló, hogy alakulatunknál közel 40 százalék a női alkalmazottak aránya. Köszönettel tartozom önöknek áldozatos munkájukért, látásmódjukért, amellyel a mindennapjainkat szebbé, könnyebbé teszik" – mondta Drót László ezredes.

A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta – Magyarországon 1948 óta – minden év március 8-án tartanak. Az ENSZ által a világnapok között számon tartott nemzetközi nőnap a létrehozói szerint az egyszerű, de mégis történelmet alakító hölgyek napja: a nők évszázados küzdelmét eleveníti fel, melyet az egyenlő jogokért és lehetőségekért vívtak.

Szöveg és fotó: Kelemen Ilona

***

MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred

1599199560
A budapesti Irinyi János laktanyájában is köszöntötték a hölgyeket. Szilágyi Zsolt ezredes, az alakulat parancsnoka a honvédelmi miniszter, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és a Magyar Honvédség parancsnokának köszöntő levelével nyitotta meg a rendezvényt.

Az ezred Facebook oldalán megjelent film vetítését és az ünnepi műsort követően a férfiak virággal köszöntötték kolléganőiket.

1599199560

Szöveg és fotó: dr. Markovics Zita főhadnagy

* * *

MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ

A tavasz egyik legszebb napján, március 8-án a nemzetközi nőnap alkalmából meglepetésműsorral és virággal ünnepelték a Honvéd Üdülő katona és honvédelmi alkalmazott hölgy tagjait: leányokat, anyákat, nagymamákat, feleségeket és kolléganőket.

1599199560

A rendezvényen megható gondolatokkal és verssel, valamint a Budapestről érkező Mardi Gras Jazz Band zenekar színvonalas előadásával köszöntötték az üdülő hölgy munkatársait, akiknek a műsor után a férfi kollégák virággal és ízletes tortával kedveskedtek.

1599199560

Szöveg: Reziné Matyasovszky Mónika
Fotó: Gobányi István főtörzszászlós

* * *

MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred

„Annak a hölgynek, lánynak, asszonynak, akit szeretet és megbecsülés vesz körül, biztosan helyén van a szíve és bármire képes szeretteiért" – hangzott el a győri alakulatnál rendezett nőnapi ünnepségen. Az alakulatnál szolgáló hölgyeket – akik ezen a napon a piros barettet és a gyakorló ruhát civil ruhára cserélték – Könczöl Ferenc ezredes, parancsnok köszöntötte vezetőtársai körében.

1599199561

Ünnepi beszédében dr. Szrága Milán főhadnagy, az ezred jogi főnöke hangsúlyozta: „a nőnap egyrészt családi ünnep, amikor megállunk egy pillanatra, és egy kis odafigyeléssel, kedves mosollyal, egy szál virággal ajándékozzuk meg szeretett hölgyeinket az otthon melegéért, a – számunkra nélkülözhetetlen – gondoskodásért, bizalomért és bátorításért. Másrészt társadalmi ünnep, amelyen tisztelettel adózunk történelmünk dicső lányainak, asszonyainak, és tisztelettel adózunk a mai nőknek, akik talán nem hősök, de nagy odaadással és felelősséggel hordozzák terheiket ebben a rohanó világban."

1599199561

Az ünnepi gondolatokat követően Lazányi Zsolt közalkalmazott stand up comedy–vel szórakoztatja a hölgyeket.

1599199561

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados
Fotó: Sályi Gergő főtörzsőrmester

* * *

MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred

A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta – Magyarországon 1948 óta – minden év március 8-án tartanak. Ezt a napot az ENSZ is a világnapok közt tartja számon. Ebből az alkalomból érkezett az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredhez a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány, akik ezen a napon kizárólag az alakulat hölgy tagjainak zenéltek.

1599199561
A rendezvényen Antal László ezredes, az alakulat parancsnoka köszöntötte a katonai szervezet valamennyi női tagját, majd a Seres Antal vezette zenekar szórakoztatta a közönséget.

1599199562
Szöveg és fotó: Csordásné Nehéz Zsuzsanna százados

* * *

MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség

Nemzetközi nőnap alkalmából virággal köszöntötték a a hölgyeket az MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség férfi munkakársai. Dr. Sticz dandártábornok, csoportfőnök köszönetet mondott mindazért a munkáért, amit az itt szolgáló és dolgozó hölgyek végeznek nap mint nap.

Meglepetésként Kasai Jnoffin énekelt, ezzel köszönve meg a katonanők áldozatos és embert próbáló feladatokkal teli munkáját.

1599199562
Szöveg: Antal Renáta őrmester
Fotó: Ádány Zoltán őrnagy

* * *

MH Anyagellátó Raktárbázis

Március 8-án a nemzetközi nőnap alkalmából köszöntötték az alakulatnál szolgáló és dolgozó hölgyeket az MH Anyagellátó Raktárbázis mátyásföldi telephelyén és bázisparancsnokságain. Az Újszász utcai objektumban Kolonics Attila ezredes, a katonai szervezet parancsnoka méltatta az itt szolgáló és dolgozó katona és honvédelmi alkalmazott hölgyeket.

Ezt követően az MH Anyagellátó Raktárbázis állományába Varga János honvédelmi alkalmazott szórakoztatta zenés műsorával az ünnepelteket. A program zárásaként a férfiak virággal köszöntötték a női munkatársakat.

1599199562
Szöveg és fotó: Háda István százados

* * *

MH Logisztikai Központ

Az MH Logisztikai Központban dolgozó mintegy száz hölgyet köszöntötték a nemzetközi nőnap alkalmából a báró Hazai Samu Laktanyában március 8-án. A központ vezető állományának férfi tagjai virággal várták a munkába érkező nőket.

1599199563
„A nő addig szép, ameddig szeretik"- idézte Móra Ferenc gondolatát nőnapi köszöntőjében Csinga Mihály ezredes, az alakulat megbízott parancsnoka – „és nekünk, férfiaknak a feladata, gondoskodni róla, hogy sokáig szépek legyenek. Minden tiszteletemet és köszönetemet fejezem ki a hölgyek felé, akikkel öröm együtt dolgozni, sokat jelentenek a mindennapi életben és színt hoznak a katonai életünkbe" – emelte ki az ezredes.

A Balassi Kórus nőkről szóló dalcsokorral és verses előadással kedveskedett hölgyeknek.

1599199563
Szöveg: Hegedüs Anita
Fotó: Saár Péter

* * *

MH Ludovika Zászlóalj

Meglepetéssel készült az MH Ludovika Zászlóalj vezetése a hölgyeknek nőnap reggelén. Leib Péter alezredes, zászlóaljparancsnok-helyettes köszöntötte a hölgyeket, majd Kavasánszki István őrnagy folytatta a következő szavakkal: „mi férfiak köszönettel tartozunk a gondoskodó türelemért, az óvó szeretetért és a megértő simogatásért!"

A köszöntést az első évfolyamos honvéd tisztjelöltek műsora zárta, Káplár Máté humoros előadásával vezette fel Bóka Zsombor zongorajátékát.

1599199563
Szöveg és fotó: Bodoróczkiné Bazsika Brigitta őrnagy

* * *

MH Katonai Rendészeti Központ

Március 8-án virágba borult a rendészeti központ vezetési terme, ahol a hölgyeket köszöntötte a parancsnoki állomány. Mergancz Sándor dandártábornok, az alakulat parancsnoka köszönte meg a nők helytállását és munkáját, kívánva nekik egész évben tartó nőnapot. Ezután Darázs Zoltán zászlós felolvasta Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának közös köszöntő levelét. A hölgyek természetesen virágokat is kaptak.

1599199563
Szöveg: Markovits Szilvia őrmester
Fotó: Darázs Zoltán zászlós

Címkéknőnap