Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A hölgyeket köszöntötték az alakulatoknál

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. március 8. 17:13

Március 8-án, a nemzetközi nőnapon a Magyar Honvédség alakulatainál is a hölgyeket köszöntötték. Összeállításunk folyamatosan frissül.

MH Katonai Rendészeti Központ

1599182895
Március 8-án reggel virágok illata járta be az MH Katonai Rendészeti Központ (MH KRK) vezetési termét. Mergancz Sándor dandártábornok, az MH KRK központparancsnoka alkalomhoz illő verssel köszöntötte az állomány nőtagjait munkájuk elismeréseként. Ezután Bendik Szabolcs László alezredes, az MH KRK Zászlóalj parancsnoka Kéri János Nőnapi köszöntő című versével zárta az ünnepi köszöntőt. A hölgyek virágokat kaptak, majd alkoholmentes pezsgővel való közös koccintás koronázta az ünnepi hangulatot.

Szöveg és fotó: Markovits Szilvia őrmester

***

MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred

Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred a nemzetközi nőnap alkalmából különleges műsorral köszöntötte a hölgy munkatársakat március 8-án reggel, Székesfehérváron. A Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar a katonai protokolltól eltérő könnyűzenei koncertet adott Ruff Tamás őrnagy, karmester vezetésével az ezred állományában dolgozó hölgyek tiszteletére a székesfehérvári Alba Regia laktanyában.

A koncert közben az alegységparancsnok urak virágot adtak át minden hölgy kollégának, majd Benda László ezredes, ezredparancsnok egy rövid beszéd keretében köszöntötte az ünnepelteket.

1599182896
Szöveg: Vizinger Diána hadnagy
Fotó: Révész Csaba

***

MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ

Van, aki nőnapon cukrászdába viszi kedvesét. Van, aki koncertre, és van, aki virágot vesz. Az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ hölgy dolgozóit mindhárommal meglepték a férfi kollégák március 8-án, a nemzetközi nőnap alkalmából.

„A férfiemberek beszédtémájának egyik központi eleme mindig a nő. Nem volt ez másként a történelemben sem, hiszen a nőkről sokan, sokféleképpen vélekedtek már, költőket ihlettek, festők ecsetjeit keltették életre, és sok más művészeti ág hirdeti alkotásaiban a nők különlegességét, szépségét. Sok férfi nyilatkozta már azt, hogy nővel élni a leggyönyörűbb érzés, de olykor azért teher is, néha felemelő, máskor kevésbé, mégis bizonyos: nélkülük, nélkületek élni nem lehet ezen a Földön! Hiszen gondoskodtok, aggódtok, szeretetet adtok, féltetek, ha kell, simogattok, ha szükséges, korholtok, vagy éppen csak hallgattok minket" – többek között e szavakkal méltatta március 8-a ünnepeltjeit a Honvéd Üdülő színháztermében megtartott ünnepségen Kovács László őrnagy, az alakulat megbízott törzsfőnöke. A köszöntő után egy meglepetés-koncert következett: a Band of StreetS zenekar varázsolt fergeteges hangulatot a teremben, majd Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka és a vezető állomány férfi tagjai süteménnyel és virággal kedveskedtek a hölgyeknek.

1599182896
Szöveg: Singer Éva hadnagy
Fotó: Gobányi István főtörzszászlós

***

MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred

Március 8-án, délelőtt tizenegy órára várta az ezred vezetése a hölgyeket a likócsi laktanya művelődési otthonába, ahol a zászlóalj-, és osztályparancsnokok, főnökök már a bejáratnál virággal fogadták az izgatott ünnepelteket. A rendezvényt Tóth Norbert alezredes nyitotta meg. A Rába-parti város alakulatának megbízott parancsnokhelyettese köszöntőjében hálájának adott hangot, amiért a szebbik nem képviselői természetükből adódóan színt visznek a munkával töltött időbe és élhetőbbé teszik a szürke hétköznapokat.

Tóth alezredes elismerő szavait követően Tekler István őrnagy lépett a pulpitushoz. Az ezred logisztikai főnöke a szebbik nem társadalmi megítélése kapcsán felhívta a megjelentek figyelmét a szocializáció jelentőségére. „Fontos, hogy már egész kicsi koruktól kezdve úgy neveljük fiainkat, hogy tiszteljék a lányokat, asszonyokat, férfivé érve későbbi barátnőiket, feleségüket." Az őrnagy gondolatai zárásaként kiemelte; „A nő a szín a szürkeségben, a dallam a némaságban."

1599182896
Szöveg és fotó: Sályi Gergő törzsőrmester

***

MH Összhaderőnemi Parancsnokság

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság rendezvényén Mihócza Zoltán vezérőrnagy, az MH ÖHP törzsfőnöke köszöntötte a parancsnokság hölgy dolgozóit, megköszönve nemcsak azt a munkát, amelyet katonaként, civilként végeznek a Magyar Honvédség kötelékében, hanem azt a helytállást is, amit anyaként és feleségként, társként tanúsítanak nap mint nap.

Ezt követően Fazekasné Domak Anikó és Éger László tolmácsolásában székely mesékből és népdalokból álló, vidám összeállítást hallgathattak meg a résztvevők, majd a parancsnokság vezetői virággal köszöntötték a hölgy dolgozóikat az ünnep alkalmából.

1599182896
Szöveg: Draviczné Adamek Krisztina százados
Fotó: Révész Csaba

***

MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred

A Magyar Honvédség 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred férfiállománya a nemzetközi nőnap alkalmából színvonalas műsorral köszöntötte az alakulat női dolgozóit. A bevezető után a helyőrségi zenekar műsora következett. Saját verssel, ismert romantikus dalokkal és klasszikus költőktől vett sorokkal, valamint kimagasló színészi játékkal dobták fel a hangulatot.

1599182897
Szöveg és fotó: Löbl Eszter

***

MH Anyagellátó Raktárbázis

Az MH Anyagellátó Raktárbázis parancsnokságán és minden bázisán virággal köszöntötték a hölgy dolgozókat. A tápiószecsői bázison Szilágyi György őrnagy, megbízott bázisparancsnokhelyettes köszöntötte a jelen lévő hölgyeket, majd Szaniszló Gábor százados mondott ünnepi beszédet.

1599182897
Szöveg és fotó: Szilágyi György őrnagy

***

MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred

Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezrednél is köszöntötték a Magyar Honvédségben szolgáló és dolgozó hölgyeket a nemzetközi nőnapon. Szilágyi Zsolt alezredes, az alakulat parancsnoka, Major Tibor alezredes, parancsnokhelyettes és Sebestyén Tibor zászlós, az ezred vezénylőzászlósa adta át a virágokat a budapesti Irinyi János laktanyában.

Krizsik Alfonz színművész Radnóti Miklós Levél a hitveshez című versét szavalta el, s megköszönte a katonanők kihívásokkal és embert próbáló feladatokkal teli munkáját. Ahonnan mi menekülünk, önök oda mennek – így jellemezte a hölgyek áldozatkész munkáját, a hazájukért és a benne élőkért végzett szolgálatukat a színművész.

1599182897
Szöveg: dr. Markovics Zita főhadnagy
Fotó: Sebestyén Tibor zászlós

***

MH Béketámogató Kiképző Központ

Nemzetközi nőnap alkalmából köszöntötték a Magyar Honvédség Béketámogató Kiképző Központban szolgáló és dolgozó katona-, illetve közalkalmazott hölgyeket. „A lányokat, nőket, asszonyokat nemcsak egy napon kell tisztelni, megbecsülni, szeretni, hanem egy egész életen át; általuk mi, férfiak is jobbak vagyunk" – mondta Asztalos Lajos őrnagy, a Központ Műveleti Részlegének megbízott részlegvezetője.

1599182897
Szöveg és fotó: Kelemen Ilona

***

MH Altiszti Akadémia

Nőnap alkalmából köszöntötte hölgyállományát az MH Altiszti Akadémia. A családias hangulatú rendezvényen az állandó katona és közalkalmazott állomány mellett a honvéd altisztjelöltek, a tanfolyamokon és az alapkiképzésen részt vevő hölgyek is részt vettek. Az ünnepségen az alakulat zenekarának képviseletében Czifra Gergely zászlós és Lesták Márton törzsőrmester West Side Story I feel pretty valamint Astor Piaccola Libertango című klasszikus slágereivel kápráztatták el az egybegyűlteket.

Bozó Tibor dandártábornok, az akadémia parancsnoka köszöntőbeszédében kiemelte az alakulatnál dolgozó nők kiemelkedő szerepét. „Sok nagyszerű hölgy kollégával dolgozom együtt a hétköznapokban, akik kiválóan végzik feladataikat és színesítik az életünket"– mondta a parancsnok.

1599182897
Szöveg és fotó: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy

***

MH 25. Klapka György Lövészdandár

A tatai Klapka György Laktanya női dolgozóit a dandár zenekarának vidám muzsikája köszöntötte március 8-án. Az esős idő dacára népes hallgatóság gyűlt össze a kapuban, a zenészek előadását pedig lelkes taps honorálta. Kása István alezredes, a dandár megbízott parancsnokhelyettese, illetve az alegységparancsnokok és részlegvezetők egy-egy cserepes virággal is üdvözölték a munkába érkező hölgyeket nőnap alkalmából.

1599182898
Szöveg: Pogrányi Viktória
Kép: Kapás Viktor István hadnagy

***

MH 86. Szolnok Helikopterbázis

Egy szál virággal köszöntötték az alakulatnál szolgáló és dolgozó hölgyeket a férfiak a nőnap alkalmából. A virágokat dr. Koller József dandártábornok, bázisparacsnok vezetésével az alakulat vezető állománya adta át, majd a Légierő Zenekar – Szolnok szórakoztatta előadásával a hölgyeket. Az alakulatnál természetesen azokról a katonanőkről sem felejtkezdtek el, akik éppen a határnál teljesítenek szolgálatot.

1599182898

Szöveg és fotó: Juhász Mariann zászlós

***

MH Légi Vezetési és Irányítási Központ

Virággal várta a nemzetközi nőnap alkalmából az alakulatnál szolgáló és dolgozó, munkába érkező hölgyeket Szücs József ezredes, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ parancsnoka, valamint Barta Sándor ezredes, törzsfőnök. A készenléti szolgálat hölgy tagjainak Kálóczi Zsolt ezredes, a Hadműveleti Központ parancsnoka illetve Szabó Gusztáv alezredes, Kecskeméten a Kiképző és Tartalék Irányító Központban pedig Tóth András őrnagy nyújtotta át a virágokat.

1599182898

Szöveg és fotó: Szabó Ottó törzszászlós

 

Címkéknőnap