Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A honvédség legnépszerűbb üdülője

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2017. február 28. 15:46

Mozgalmas volt az elmúlt esztendő Balatonakarattyán – derült ki az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ évértékelő-feladatszabó állománygyűlésén. A rendezvényen elhangzott, a kemény munkának és a fejlesztéseknek meglett az eredménye: egy kérdőíves felmérés alapján a balatonakarattyai központ lett a legnépszerűbb üdülő az igényjogosultak körében 2016-ban.

1596028259

Számtalan változás és fejlesztés történt az elmúlt évben Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK). Új részlegek jöttek létre, új beosztásokat töltöttek fel, kialakult a szervezet arculata, a társadalmi kapcsolatok erősítése céljából együttműködési megállapodások születtek önkormányzatokkal, társszervekkel, a környező iskolákban honvédelmi szakkörök indultak.

Piros Ottó ezredes, az MH RKKK parancsnoka értékelő beszédben felsorolta azokat a beszerzéseket, fejlesztéseket, melyek az elmúlt évben megvalósultak – részben központi költségvetésből, részben a szervezet saját forrásából. Ilyenek például a vendégek kényelmét szolgáló, fontosabb változások – a teljesség igénye nélkül: új játszóterek, elektromos hajók, szörfözési lehetőség, elkezdődött a wifi-hálózat kiépítése, a komfort nélküli szobák átalakítása, az új fürdőszobák kialakítása. Emellett felújították a központi presszót, a biliárdtermet, a hotelek recepcióit, az imatermet és az egészségügyi központot. Új parkolóhelyeket, homokos foci- és röplabdapályát, kültéri fitneszpályát alakítottak ki, újjávarázsolták a salakos teniszpályákat és új csónakkikötőt építettek. A kertmozi helyén főszezonban a vendégek LED-fal kivetítőn kísérhették figyelemmel a nyári sporteseményeket.

1596028259

A legfontosabb változás az volt, hogy első évben várta az üdülő télen-nyáron a vendégeket, ennek megfelelően úgy kellett rendezvényeket szervezni, hogy minden évszakban tartalmas kikapcsolódást nyújthasson a vendégeknek. Az állomány jó munkát végzett, hiszen az évértékelőn elhangzott: egy kérdőíves felmérés alapján a balatonakarattyai központ lett 2016-ban a legnépszerűbb üdülő az igényjogosultak körében. A parancsnok hangsúlyozta: a fejlesztések a 2017-ben is folytatódnak. A tervek készen állnak, a beszerzések folyamatosan zajlanak, így főszezonban ismét újdonságokkal és kényelmesebb üdülővel találkozhatnak a Balatonakarattyán pihenők.

Az alakulat évértékelő, feladatszabó értekezletén részt vett Varga János vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnök koordinációs helyettese, aki beszédében kiemelte: az elmúlt évhez hasonlóan idén is az üdülő biztosítja a határ menti feladatokban szolgálatot teljesítő állomány és családtagjainak pihenését.

1596028259

Fotó: a szerző felvételei

Címkékrekreáció