Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A katonai közlekedés napja

Szöveg: Hegedüs Anita |  2017. június 9. 19:37

A katonai közlekedés napja alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott az MH Katonai Közlekedési Központ (MH KKK) a héten. Baross Gábor taksonyi emlékművénél is elhelyezték a megemlékezés koszorúit. 

1596033946

A katonai közlekedési napjának megünneplését Baross Gábor, az egykori közlekedési miniszter születéséhez kötik, aki a dualizmus korában jelentősen hozzájárult az állami közlekedési infrastruktúra kialakításához, amely nagymértékben szolgálta a honvédelem érdekeit is.

Az MH Katonai Közlekedési Központ alapító jogelődje 1957-ben alakult, így a szervezet idén lesz 60 éves. Erről, valamint a báró Hazai Samu Laktanya történetéről és Baross Gábor munkásságáról emlékezett meg Fejes Károly alezredes, az MH KKKK megbízott parancsnoka az ünnepségen. „Az MH Logisztikai Központ, Közlekedési Osztály és az MH Katonai Közlekedési Központ állománya – a rendelkezésre álló erőforrások maximális kihasználásával – sikeresen teljesítette közlekedésbiztosítási feladatokat, a velünk együttműködő katonai alakulatok, valamint polgári partnereink kapacitásaira támaszkodva. Ezen szervezetek komoly segítséget nyújtanak munkánkban, a különböző szállítási ágazatok feladataiban, a szállítmánykísérés és anyagmozgatás területén" – fogalmazott.

Baross Gábor születésének 169. évfordulója alkalmából Taksony nagyközség idén is megemlékezést szervezett a „vasminiszter" emlékművénél. Baross Gábor emléke előtt tisztelegve koszorút helyezett el a Magyar Honvédség Logisztikai Központ és alárendelt szervezetei, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság képviselője, az MH Budapesti Nyugállományúak Klubjának Közlekedési Tagozata, valamint Taksony nagyközség polgármestere, Kreisz László, és más szervezetek képviselői.

1596033947


Fotó: a szerző felvételei