Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A kínai nagykövettel találkozott Benkő Tibor honvédelmi miniszter

2018. július 19. 16:28

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter hivatalában fogadta a bemutatkozó látogatásra érkezett Duan Jielongot, a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetét július 19-én, csütörtökön.

1599190564
A honvédelmi miniszter a találkozón úgy fogalmazott: a Kínai Népköztársaság Magyarország kiemelt partnere az ázsiai és csendes-óceáni régióban, és nagyon fontos, hogy a kialakult kapcsolatok, együttműködési formák a jövőben is fennmaradjanak. Kiemelte a felsőszintű vezetői látogatások gyakoriságát, és üdvözölte a 2019-ben induló második közvetlen repülőjárat beindítását, amely nagyszerű lehetőséget nyújt történelmünk és kultúránk megismertetésére.

1599190564
A látogatáson a felek beszéltek az új, globális biztonságpolitikai kihívásokról, és Európa biztonsági helyzetéről, kitérve a tömeges illegális migráció okozta veszélyekre is. Dr. Benkő Tibor hangsúlyozta: Magyarország kormánya sokat tesz azért, hogy a schengeni megállapodásban foglaltak betartásával Magyarország Európa biztonságos országa maradjon, amelyben a Magyar Honvédség jelentős szerepet vállal. A kínai fél elismeréssel szólt a magyar intézkedésekről.

1599190565
Fotó: Szabó Lajos zászlós