Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A kultúra embereket összekötő szellemi erő

Szöveg: Marics Ildikó százados |  2013. január 23. 17:23

A magyar kultúra napja alkalmából rendeztek ünnepséget az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon január 22-én, amelyen a székesfehérvári helyőrségben lévő alakulatok állománya vett részt.

1595948145

„Egy-egy ünnep, évforduló gyakran a számvetés ideje is. Vessünk hát számot arról, hogy mi módon kell felelősséggel bánnunk a ránk hagyott kulturális örökséggel" − mondta Orbán Krisztina alezredes ünnepi beszédében. Kiemelte: a kultúra embereket összekötő szellemi erő, és nemcsak a költészet, a művészet vagy a tudomány tartozik bele, hanem a parasztember tudása a természetről, a földről, a munkások tudása a fémről és a kőről. Kultúra nélkül nemcsak a magyar, hanem emberi mivoltunkat is elveszíthetjük.

A magyar kultúra napja alkalmából – a kultúra területén végzett tevékenységéért – az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka emléklapot adományozott az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred állományából Szabó Miklós alezredesnek, Király Szilvia századosnak, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj állományából pedig Szoboszlai Szilvia főhadnagynak.

1595948145

Az  ünnepség végén az MH Összhaderőnemi Parancsnokság alárendelt katonai szervezeteinek állományába tartozó amatőr művészek adtak műsort. A repertoárban volt, néptánc, népzene, katonadal, XX. századi magyar költők versei, valamint egy néptánc-koreográfia modern feldolgozása.
A rendezvényt követően Kovács Vali kaposvári üvegfestő művész kiállítása nyílt meg az MH Összhaderőnemi Parancsnokság galériájában.

1595948145

Fotó: Bödő Viktória