Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A magyar határ védelméről és a végvári harcokról

Szöveg: Horváth Zotán |  2014. július 22. 7:08

„A határvédelem kiemelt szerepe az ország védelmében” címmel tartott előadást a Szent György Lovagrend XXI. Nyári Egyetemén, Szombathelyen Hende Csaba honvédelmi miniszter július 21-én, hétfőn.

„Az emberiség története során minden állam egyik legfőbb feladata volt, hogy megvédelmezze és ha lehetősége volt rá, gyarapítsa országa területét, tehát határainak biztosítása és kiterjesztése"- mondta a szombathelyi rendezvényen Hende Csaba. A honvédelmi miniszter honfoglalástól kezdve egészen a török hódoltság végéig foglalta össze a tudnivalókat a magyar határ védelméről, a végvári harcokról.

1595975792

A Szent György Lovagrend egyhetes szombathelyi szimpóziumának keretében tartott előadásában a tárcavezető elemezte, hogy a különböző korokban milyen létesítmények és fegyverzetek álltak a határvédelmet ellátó erők rendelkezésére. Hende Csaba fotókkal, rajzokkal, térképekkel színesített ismertetőjét nagy érdeklődéssel követte a népes hallgatóság.

„A végeken harcolók által megtestesített harci erények jelentik mindazt, amit mi magyarok magunkról valójában gondolunk: a végtelen szabadságvágy, harcban a vakmerő bátorság, könyörtelen keménység, de a hős ellenféllel szemben tanúsított lovagiasság"- mondta a honvédelmi miniszter.

1595975792


Fotó: Horváth Csaba