Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Magyar Honvédségnél szolgáló hölgyeket köszöntötték

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. március 7. 9:31

A nemzetközi nőnap alkalmából a Magyar Honvédség alakulatainál és katonai szervezeteinél is köszöntötték a férfiak a hölgyeket. Összeállításunkban a kommunikációs tisztektől érkezett beszámolókat közöljük. (Cikkünk folyamatosan frissül! Frissítve: március 9-én 20:07-kor)

MH Légi Vezetési és Irányítási Központ

Énekkel és édességgel kedveskedtek a nőnap alkalmából hölgy bajtársaiknak a veszprémi MH Légi Vezetési és Irányítási Központ (MH LVIK) férfi katonái. Szücs József ezredes, a központ parancsnoka köszöntőjében elmondta: egy katonai vezető számára minden beosztott egyenlő, de „tudjuk, hogy a nők nem csak a honvédségnél teljesítenek kiemelkedően, hanem otthon, a családnál is keményen helyt kell állniuk."

„Női munkatársaink nem besegítenek a honvédelem munkájába, hanem végzik saját tartalmas, összetett feladataikat, melyben kitartás és minőség terén egyenrangú félként kell rájuk tekinteni. Érdekességként említeném meg, hogy nálunk a nők – katonák és közalkalmazottak – az összlétszám negyvenhárom százalékában képviseltetik magukat" – fogalmazott a parancsnok.

Az ünnepségen a megszokottnak mondható virágok mellett a hölgyek katonás dalcsokorból is vehettek át egy szálat – mégpedig a Veszprémi Tűztorony című első világháborús katonanótát, melyet az MH LVIK férfikara a jeles alkalomból először adott elő.

Végül a központ katonanői tizenhárom különböző – kizárólag férfiak sütötte – tortát, illetve süteményt kóstolhatták meg; sőt, még értékelniük is kellett az édességeket. A legtöbbeknek a Lattenstein János alezredes, a központ közlekedési osztályának vezetője készítette fagyi-szelet ízlett a legjobban.

1595988955

Szöveg: K. G.
Fotó: Kádárné Hegedűs Veronika zászlós

* * *

MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj

Természetesen nem felejtették el a nőnapot az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóaljnál szolgáló férfi katonák: március 6-án, pénteken virágokkal köszöntötték kolléganőiket.

1595988955

Kép és szöveg: Csillag Anita szakaszvezető


* * *



MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred honvédei ünnepi műsorral kedveskedtek nő társaiknak a likócsi laktanya Művelődési Otthonában, ahol a zászlóalj-, osztályparancsnokok, és főnökök már az épület bejáratánál egy kis cserép korallvirággal fogadták az ünnepelteket.

Bozsóki Attila alezredes köszöntő beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy „a nők nélkül félemberek lennénk a magánéletünkben, de segítségük, támogatásuk, a puszta létezésük nélkül kevesebbek lennénk itt a munkahelyünkön is." A légvédelmi egység parancsnokhelyettese gondolatai zárásaként egy kívánságot fogalmazott meg: „Nem kívánhatok egyebet, minthogy a környezetükben élő férfitársaim az év valamennyi napján tegyék boldoggá Önöket, megköszönvén, hogy mellettük vannak, értük élnek, velük dolgoznak!"

Bozsóki alezredes szívhez szóló beszédét követően Lazányi Zsolt őrnagy stand up comedy–vel szórakoztatta a hallgatóságot. Az ünnepi esemény zárásaként, Somogyi Péter alezredes, a Vezetési zászlóalj parancsnoka mondott pohárköszöntőt a Művelődési Otthon előterében.

1595988955

Kép és szöveg: Sályi Gergő törzsőrmester


* * *



MH 5. Bocskai István Lövészdandár

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni laktanyájában a helyőrségi zenekar zenével várta március 6-án, pénteken reggel a munkába érkező hölgyeket. A délelőtti rendezvényen a dandárparancsnok köszöntőjét követően ünnepi műsorral kedveskedtek a katonanőknek és a közalkalmazott hölgyeknek a lövészdandárnál.

1595988955

Fotó: Szalka Miklós őrvezető


* * *



MH Anyagellátó Raktárbázis

Az MH Anyagellátó Raktárbázis nőnap alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésén Lőrincz Béla alezredes, parancsnokhelyettes köszöntötte az alakulatnál szolgáló hölgyeket. A műsorban fellépett a Budapest Helyőrség Zenekar is; Maszló Ágota főtörzsőrmester pedig fergeteges énekszólóval kápráztatta el a közönséget. A rendezvény zárásaként a férfiak virággal köszöntötték munkatársnőiket.

1595988956

Zsigmond Réka

Fotó: Mihály András zászlós


* * *



MH 25. Klapka György Lövészdandár

„Az őrült nő monológja egy őrült nő szájából" – hangzott el a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandárnál megrendezett nőnapi műsor elején. De, hogy ki az őrült, a mű előadója, Lengyel Andrea zászlós vagy Szikszay Zsuzsanna vidám prózájának főszereplője, azt a férfiak sosem fogják megtudni, hiszen a női lélek és gondolkodásmód számukra örök rejtély marad…

A laktanyában szolgáló és dolgozó hölgyek számára rendezett ünnepségen Horváth Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka mondott köszöntőt.  Aztán az ünnepi műsorban helyet kapott a dandár zenekar által összeállított vidám kompozíció, egy különleges előadásmódban elénekelt híres operett sláger, valamint Szabó Lőrinc Lóci óriás lesz című verse is. 

1595988956

Kép és szöveg: Demény Andrea hadnagy


* * *



MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár

A nőnap alkalmából rendezett ünnepségen Piros Ottó ezredes, az alakulat megbízott parancsnoka köszöntötte a dandárnál szolgáló hölgyeket. Körtvélyessy Zsolt, Jászai Mari-díjas, érdemes művész  József Attila Óda című versét szavalta el, majd a Szirt Együttes igyekezett elvarázsolni a női közönséget. Ezt követően az ünnepség résztvevői Andrássy Krisztina és Andrássy Frigyes előadásában hallgathatták meg a zeneirodalom válogatott, kiemelkedő alkotásait. Szerelmes dalok csendültek fel többek közt a West Side Story és Az operaház fantomja című darabokból, valamint elhangzott a Louis Armstrong előadásában híressé vált What a Wonderful World, és az Andrea Bocelli áttörését is elhozó Con Te Partiró (Time To Say Goodbye)

1595988956

Szabó Viktor
Fotó: Szabó Lajos