Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A március 15-i ünnepségre gyakoroltak

Szöveg: Horniák Dóra |  2017. március 14. 9:19

Nemzeti ünnepünkre készültek az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) 32. Nemzeti Honvéd Díszegység (32. NHD) katonái március 10-én, pénteken a Petőfi Sándor laktanya alakulóterén.

1596028861

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára készülő katonák látványos gyakorlására ismét egy óvodáscsoport érkezett a Petőfi-laktanyába, hogy közelebbről is megismerkedhessenek a felkészülés menetével és betekintést nyerjenek a dandár életébe.

A Kossuth téri lobogófelvonás gyakorlását Zsolnai Tamás alezredes, a 32. NHD Honvéd Díszzászlóalj parancsnoka vezette. Az eseményen részt vett a Honvéd Díszzászlóalj mellett a Honvéd Koronaőrség, a Honvéd Palotaőrség, valamint az MH BHD Központi Zenekar is.

1596028862

Az ovisok − azonkívül, hogy megtekinthették a gyakorlást − Gémes Ildikó őrnagy, az MH BHD Személyügyi Főnökség humánrészlege részlegvezetőjének irányításával körbejárták a laktanyát, valamint megnézhettek egy laktanya-bemutató kisfilmet is, majd ellátogattak a dandár csapatmúzeumába. A múzeum tárgyairól, történetéről Asztalos Sándor főtörzszászlós, a dandár vezénylőzászlósa mesélt nekik. A séta az alakulat telephelyével zárult, ahol a gyerekek szemügyre vehettek három katonai gépjárművet.

1596028862

Fotó: a szerző felvételei