Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A migráció trendjei, okai és kezelésének lehetőségei

Szöveg: Lugosi Zsuzsanna |  2016. február 29. 12:06

A Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely és az MH Kiképzési és Doktrinális Központ Tudományos Szakkönyvtár szervezésében mutatták be február 25-én, a Honvédelmi Minisztériumban A migráció trendjei, okai és kezelésének lehetőségei című könyvet.

1596009624

A könyv két szerzőjét, prof. dr. Sallai János rendőr ezredest és dr. Ritecz György nyugállományú rendőr ezredest dr. Besenyő János ezredes, az MH KDK Doktrinális Elemző Értékelő Osztály osztályvezetője fogadta. Köszöntőjében elmondta: a könyv részletesen vázolja az okokat és azok kezelésének lehetőségeit. A szerzők a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán oktató egyetemi szakemberek, a határrendészet és a migráció témakörének szakértői. Sallai János kiemelte: fontosnak tartották, hogy a migrációt jelenlegi állapotában mutassák be, a fogalmak és a társadalmi környezet pontos ábrázolásával.

1596009624

A könyvbemutató végén a résztvevők és a szerzőpáros között interaktív beszélgetés alakult ki. A szerzőkhöz intézett kérdések azt bizonyították, hogy a migráció problémái élénken foglalkoztatják a megjelenteket, de a migrációt régóta kutató szakemberek számára sincsenek mindig egyértelmű válaszok. Ezért foglalkozik egy egész napos rendezvény keretében a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhelye is a migráció témakörével – hívta fel a figyelmet Besenyő ezredes a március 2-án, 8 órai kezdettel a Stefánia Palotában Migráció: konfliktus vagy kooperáció? címmel megrendezendő konferenciára, ahol az előadások alapján szintén felmerülhetnek további érdekes kérdések és problémafelvetések.

Fotók: Varga Bernadett zászlós