Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A parancsnokságra látogattak a felsőfokú vezetőképző tanfolyam hallgatói

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2015. november 2. 14:36

Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságon tett szakmai látogatást a napokban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Felsőfokú Vezetőképző Tanfolyamának tizenhárom hallgatója, valamint Tamási Béla ezredes, a tanfolyam vezetője.

1596003358

A tanfolyam hallgatói szeptember óta vesznek részt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Felsőfokú Vezetőképző Tanfolyam 11 hónapos képzési programjában, melynek során megismerkednek a Magyar Honvédség katonai igazgatási feladatrendszerével.

A különböző honvédségi szervezeteknél már jelenleg is vezető beosztást ellátó főtiszteket az alakulat parancsnoka, Vanyur Tibor ezredes fogadta, majd előadás keretében beszélt a hallgatóknak az országos hatáskörű szervezet felépítéséről és feladatairól, valamint az egyes osztályok – például a Katonai Igazgatási Osztály, a Bélyegzőkészítő és Ellátó Osztály, a Katonai Okmánykezelő Iroda, valamint a Központi Személyügyi Nyilvántartó Osztály – speciális feladatairól.

1596003358

Ezután Kálmán László alezredes, az alakulat parancsnokhelyettese tartott előadást a katonai toborzás, a honvédelmi kötelezettségek feladatrendszeréről, valamint beszélt arról, hogy mik az MH HKNYP feladatai a hadkötelezettség bevezetése esetén. Előadásában kitért az önkéntes tartalékos rendszerre is. 

Ezt követően Burján Beatrix Éva alezredes, a Központi Személyügyi Nyilvántartó Osztály vezetője  a HM Költségvetés Gazdálkodási Információs Rendszer (KGIR) történetéről, felépítéséről és az Ügyfélszolgálati Rendszerről beszélt.

1596003358

Fotó: a szerző felvételei