Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A példaértékű katonai életpálya elismerése

Szöveg: Faragó Fanny | Fotó: Kertész László |  2020. május 29. 15:51

Hazai Samu- és Görgei Artúr-életműdíjakat adtak át május 29-én, pénteken Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban. A rangos elismerést dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka nyújtotta át a díjazottaknak.

1596080109

A báró Hazai Samu egykori honvédelmi miniszter nevével fémjelzett életműdíjat példaértékű katonai életpályájuk és kiemelkedően magas parancsnoki teljesítményük elismeréseként kapják a díjazottak. A nyugállományú tisztek vagy altisztek a hivatástudat, valamint a Magyar Honvédség érdekében végzett kiváló szolgálatteljesítés elismeréseként kaphatnak Görgei Artúr-életműdíjat.

A tiszteletet érdemlő munka és az évtizedes szolgálat megbecsüléseként Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka nyújtotta át az elismeréseket. A tárca dr. Deák János nyugállományú vezérezredes, valamint Kelemen István nyugállományú vezérőrnagy munkáját Görgey Artúr-életműdíjjal ismerte el, Kositzky Attila nyugállományú altábornagyét pedig Hazai Samu-életműdíjjal.

A honvédelem ügyének kiemelkedő támogatásáért dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kormánymegbízottja, valamint Spányi Antal püspök a Honvédelemért Kitüntető Cím első fokozatát érdemelte ki. Az ország honvédelme érdekében végzett tevékenységéért a Honvédelemért Kitüntető Cím harmadik fokozatát kapta dr. Karsai Béla, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezetének elnöke, míg Béry Zoltán nyugállományú alezredes emléktárgyat vehetett át a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség vezetőitől.

Az eseményen részt vett dr. Vidoven Árpád közigazgatási államtitkár, Szabó István honvédelmi államtitkár, valamint Szűcs Lóránd dandártábornok, a HM Katonai és Társadalmi Kapcsolatok Főosztály főosztályvezetője.