Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„A protokoll fontos kommunikációs eszköz”

Szöveg: Takács Vivien |  2017. május 5. 13:12

Hetedik alkalommal rendezték meg a Főiskolai és Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll versenyt Budapesten, a Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központban május 5-én. Az esemény egyik védnöke dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök volt.

1596031526

„Önök egy rendkívül nehéz, de rendkívül szép hivatást választanak maguknak, ha elindulnak ezen az úton" – köszöntötte a résztvevő diákokat dr. Benkő Tibor vezérezredes. A Honvéd Vezérkar főnök rámutatott, miért is nehéz ez a hivatás: egy-egy megtervezett feladat során, az írott és íratlan szabályok mellett a váratlan helyzetek alkalmával rögtönözni is kell. „A mai verseny a viselkedéskultúráról, a kommunikációról és a protokollról szól, amely fogalmak elválaszthatatlanok egymástól" – emelte ki a vezérezredes.

1596031527

Dr. Vass László, a Budapesti Metropolitan Egyetem rektora, a rendezvény egyik házigazdája hangsúlyozta: „A protokoll verseny kitüntetett alkalom arra, hogy egyrészt a hozzáértő diákok megmérjék tudásukat, másrészt pedig arra, hogy ápoljunk egy olyan örökséget, aminek a jelentősége egyre növekszik a világban." Hozzátette: a protokoll fontos kommunikációs eszköz az államok és az emberek közti kapcsolatban, valamint az üzleti világban is.

1596031527

A Konfliktuskezelés a kommunikációban és a protokollban mottójú versenyen tizenkét csapat vett részt. A csapatok rövid bemutatkozását követően kezdetét vette a verseny, ahol a diákok olyan témakörökben mérhették össze tudásukat, mint például katonai protokoll, általános viselkedéskultúra, diplomáciai protokoll, sportprotokoll vagy idegen szavak ismerete. A rendezvényen hazánk valamennyi felsőoktatási intézménye, a határon túli magyar felsőoktatási intézmények, valamint Európa felsőoktatási intézményei, főiskolák és egyetemek képviselői vettek részt. A hagyományokhoz híven, a versenyt a Budapesti Metropolitan Egyetem és a Magyar Protokollosok Országos Egyesülete közösen szervezte.

1596031527

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária