Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A remény fényei

Szöveg: Mátyás Andrea |  2013. december 8. 10:45

Székesfehérváron hagyomány, hogy a város adventi ünnepségsorozatának nyitó rendezvénye a Szent István Bazilikában hallható adventi hangverseny. Az idén huszonegyedik alkalommal megrendezett hangverseny – amelyen a Székesfehérvár Helyőrség Zenekar lépett fel a – a zene és a szeretet segítségével épült híd a katonák és a civilek között.

1595964044
Takács Tamás alezredes adventi üzenetét hallgathatták meg a jelenlévők

Az ezred adventi koszorúján ekkor lobban lángra az első, a hitet szimbolizáló gyertya – a mindenkori helyőrségparancsnok és a megyés püspök közreműködésével.

Ugyanakkor a reményt, a szeretetet, az örömet szimbolizáló további gyertyákat már az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnokságán gyújtják meg rövid, de meghitt „folyosói ötperces meglékezés" keretén belül.

A második gyertya meggyújtásakor – december 7-én –  akács Tamás alezredes, a HM Tábori Lelkészi Szolgálat kiemelt vezető tábori lelkészének adventi üzenetét hallgathatták meg a jelenlévő katonák és polgári alkalmazottak.

A karácsonyi várakozás, a lelkünk ünneplőbe öltöztetésének szimbólumaként a reményt szimbolizáló második, lila színű gyertya meggyújtásakor az odafigyelés és megérintés reményét is hangsúlyozta Nagy Lajos alezredes, az ezred törzsfőnöke.

1595964044
Nagy Lajos alezredes gyújtotta meg a második gyertyát

Fotó: a szerző felvételei