Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

karácsony

JMF09720

A szentesi és az orosházi kórházat támogatta a műszaki ezred

2022. december 27. 7:29

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái és honvédelmi alkalmazottai a szentesi Dr. Bugyi István Kórház, valamint az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Csecsemő- és Gyermekosztály részére adtak át adományokat karácsony előtt.

bal alsó_alsó kiemelés 4

Ízelítő az adventi koncertből

2022. december 26. 7:26

Adventi hangversennyel készült a közelgő ünnepekre a Magyar Honvédség Központi Zenekara, az ünnepi dalok december 16-án csendültek fel a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban. Ezekben a napokban a koncertből adunk ízelítőt, ma Erkel: Bánk bán című operájából hallhatják a csárdást. Vezényel: Szabó Imre alezredes, a központi zenekar karmestere. Közreműködik a Magyar Nemzeti Táncegyüttes.

karacsonyi fegyverszunet (1)

Ellenfelek a fronton

2022. december 25. 18:00

A futballal kapcsolatban gyakran hangoztatják, hogy bárhol és bármikor lehet játszani, hiszen huszonkét elszánt ember kell hozzá, illetve négy kabát, amik jobb híján a kapukat helyettesítik. Ezt a közhelyet igazolja az első világháború karácsonyi tűzszünete, amikor a lövészárkokat elhagyva, a senki földjén az angol és német csapatok futballmérkőzést rendeztek.

bal alsó_alsó kiemelés 3

Ízelítő az adventi koncertből

2022. december 25. 11:39

Adventi hangversennyel készült a közelgő ünnepekre a Magyar Honvédség Központi Zenekara, az ünnepi dalok december 16-án csendültek fel a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban. Ezekben a napokban a koncertből adunk ízelítőt, ma Webber: Jézus Krisztus Szupersztár című musicaléből hallhatnak egy számot. Vezényel: Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere. Közreműködik: Fehér Adrienn - ének.

karacsony 01

Karácsony: így alakult ki az ünnep

2022. december 25. 7:25

Karácsony a keresztény világ legfontosabb ünnepe, amikor a hívő emberek Jézus Krisztus születésére emlékeznek. Habár a karácsonyt a nyugati keresztények december 25-én ünneplik, a vallástudományi kutatások mára egyértelműen bebizonyították, hogy Jézus nem ezen a napon született. Az ünnep kialakulásának történetét a HM Katolikus Tábori Püspökség segítségével foglaltuk össze.

bal alsó_alsó kiemelés 2

Ízelítő az adventi koncertből

2022. december 24. 20:06

Adventi hangversennyel készült a közelgő ünnepekre a Magyar Honvédség Központi Zenekara, az ünnepi dalok december 16-án csendültek fel a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban. Ezekben a napokban a koncertből adunk ízelítőt, ma Shakin' Stevens: Merry Christmas everyone című számát hallhatják. Vezényel: Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere. Közreműködik: dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka - dob; Bánfi Csaba őrmester - ének.

Berta_index

A béke éjszakája

2022. december 24. 17:59

„Jézus Krisztus azért jött el erre a világra, hogy visszaállítsa az ember és az Isten közötti barátságot, az ember és az ember közötti harmóniát, békét az ember és a természet között. Amikor ez megtörténik, elkezdődik a Megváltás rendje"- fogalmazott karácsonyi videóüzenetében Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök.

bal alsó_alsó kiemelés

Ízelítő az adventi koncertből

2022. december 23. 17:58

Adventi hangversennyel készült a közelgő ünnepekre a Magyar Honvédség Központi Zenekara, az ünnepi dalok december 16-án csendültek fel a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban. Az elkövetkező napokban a koncertből adunk ízelítőt, ma Williams: Sumon the Heroes című számát hallhatják. Vezényel: Szabó Imre alezredes, a központi zenekar karmestere.

20221222-hthe-lelkesz (1)

„A jelenlét lényeges eleme, hogy terheket vegyünk le a katonákról”

2022. december 23. 7:23

Tábori lelkész kezdte meg szolgálatát néhány hónappal ezelőtt az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezrednél. Mikus Tibor főhadnaggyal a karácsony alkalmából beszélgettünk a tábori lelkészi szolgálatról, illetve az érkezése óta eltelt időszakról.

index_focikupa

Karácsonyi focikupa

2022. december 22. 22:06

Karácsonyi focikupát rendezett az MH 5. Bocskai István Lövészdandár a debreceni sportcsarnokban. A december 22-én megtartott egésznapos sporttalálkozón négy katonai szervezet, valamint a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium – egyenként nyolc-tíz főből álló – labdarúgócsapata mérkőzött meg egymással. A sporteseményt az elmúlt években a koronavírus-járvány miatt nem szervezték meg.