Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karácsonyi vendéglátás a hazájukért életüket áldozó katonák gyermekeinek

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Horváth Sztaniszláv |  2023. december 16. 9:14

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség az idén is megrendezte az Árvák Karácsonyát. A Sándor-palotában a szolgálatteljesítés közben elhunyt, hazájukért életüket áldozó katonák gyermekeivel és hozzátartozóikkal együtt töltött el egy délelőttöt Novák Katalin köztársasági elnök, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke.

20_HSZ9705-Enhanced-NR

A vendégeket házigazdaként Novák Katalin köszöntötte, majd a gyerekek ajándékokat vehettek át, és az esemény résztvevői együtt ebédeltek a köztársasági elnöki palotában.

„A hazáért mindhalálig! – szól a Magyar Honvédség jelmondata, amely nem egyszer válik valósággá Magyarország és a magyarok védelme érdekében. Az elhunyt honvédek emlékezete tisztelgést érdemel, családjuk pedig gondoskodást” – írta közösségi oldalán az eseményt követően Novák Katalin, a Magyar Honvédség főparancsnoka.

„Régi hagyományunk szerint, de új helyszínen, a Sándor-palotában készülődtünk a karácsonyra – azokkal a gyermekekkel, akikkel együtt őrizzük a szívünkben a nemzet hőseinek emlékét” – írta Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Facebook-oldalán.