Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

köztársasági elnök

allamfo-miniszter_izrael

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: megtekintettük az izraeli Vaskupola rakétaelhárító-rendszer működését

2022. november 16. 20:00

Novák Katalin köztársasági elnök és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter november 16-án, szerdán megtekintette az izraeli Vaskupola rakétaelhárító-rendszer működését.

index_zászló_1 (1)

Nemzeti gyásznap: felvonták, majd félárbócra eresztették a nemzeti lobogót

2022. november 4. 13:40

Katonai tiszteletadás mellett, Novák Katalin köztársasági elnök, a Magyar Honvédség főparancsnoka és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót a nemzeti gyásznapon, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, illetve a szovjet csapatok bevonulásának évfordulóján, Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren, november 4-én, pénteken.

mti_2

Felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az Országház előtt

2022. november 4. 11:03

Katonai tiszteletadás mellett, Novák Katalin köztársasági elnök és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében ünnepélyesen felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót a nemzeti gyásznapon, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, a szovjet csapatok bevonulásának évfordulóján november 4-én, pénteken, az Országház előtti Kossuth Lajos téren.

MHpk_Sándor_palota_index

Az államfőt tájékoztatta a Magyar Honvédség parancsnoka

2022. november 4. 8:37

Novák Katalin köztársasági elnök, a Magyar Honvédség főparancsnoka hivatalában fogadta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Magyar Honvédség parancsnokát november 3-án, csütörtökön.

MHpk_fotó_Koszticsák (nyitó)

A Magyar Honvédség parancsnokával folytatott megbeszélést az államfő

2022. november 3. 19:36

Novák Katalin köztársasági elnök, a Magyar Honvédség főparancsnoka november 3-án, csütörtökön hivatalában fogadta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Magyar Honvédség parancsnokát és Béres János altábornagyot, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatóját.

Okt_23_zászlófelvonás (nyitó)

Hősök előtt tisztelegve

2022. október 23. 11:37

Katonai tiszteletadás mellett vonták fel az ország nemzeti lobogóját az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren, október 23-án, vasárnap.

Tabornoki_kinevezesek_nyitó

Tábornoki előléptetést és kinevezést adott át a köztársasági elnök

2022. október 18. 11:47

Tábornoki előléptetést és kinevezést adott át október 18-án, kedden Novák Katalin köztársasági elnök Budapesten, a Sándor-palotában.

015

Szakmai látogatás a Sándor-palotában

2022. október 7. 9:07

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar vezérkari tanfolyamának kilenc hallgatója vehetett részt szakmai látogatáson a Sándor-palotában október 6-án, csütörtökön.

Csapatzászló_MH_SZHTP (nyitó)

A csapatzászló megtiszteltetés, de egyben kihívás és hatalmas felelősség

2022. szeptember 30. 11:35

Csapatzászlót adományozott az MH Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokságnak Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke.

Táncra magyar_indexkép

Az idei utolsó tánc

2022. szeptember 17. 16:16

Idén utoljára tekinthették meg az érdeklődők a budai Várban – a Magyar Honvédség szervezésében – a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekara „Táncra magyar! – Huszártánc a Sándor-palota előtt” című produkcióját, szeptember 17-én, szombaton. Az előadást, illetve azt megelőzően a Honvéd Palotaőrség alaki bemutatóját – mások mellett – megtekintette Novák Katalin köztársasági elnök, Kun Szabó István vezérőrnagy, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Igazgatóság igazgatója és Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke is.