Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

köztársasági elnök

zászlófelvonás_index

A szabadság ünnepe: felvonták a nemzeti lobogót

2023. március 15. 12:42

Katonai tiszteletadás mellett, Novák Katalin köztársasági elnök, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke jelenlétében vonták fel hazánk nemzeti lobogóját március 15-én, az Országház előtt.

eskü_index

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a békéhez erő kell, az erőhöz pedig modern, ütőképes hadsereg

2023. február 25. 15:31

Százhatvanöt, a harmadik Egységes Alapkiképzési Programban részt vevő katona tett esküt Szentendrén, a Görgey Artúr laktanyában, február 25-én, szombaton. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédében kiemelte: a frissen avatottaktól azt várja, hogy legyenek méltók arra, hogy a hazát szolgálják; a békét védik és a biztonságot garantálják. Az eseményen részt vett Novák Katalin államfő, aki az esküt tevő férjét, Veres Istvánt kísérte el.

CER_0677

M4 Sport-Az Év sportolója gála az Operaházban

2023. január 9. 22:50

A férfiaknál a világcsúcstartó úszó Milák Kristófot, a nőknél pedig Kozák Luca gátfutót választotta meg a 2022-es év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ).

2022.12.11. Novák Katalin gyertyagyújtás_008

A köztársasági elnök adta át az itthoniak ajándékait az Irakban szolgáló katonáinknak

2022. december 11. 17:06

„Irakban katonáinknak nem csak a folyamatos fenyegetettség miatt nehéz, hanem azért is, mert a magyar honvédek a karácsonyt is távol töltik családjuktól. Az itthoniak által küldött személyes ajándékokat örömmel vittem el hozzájuk, és adtam át nekik” – jelentette meg Novák Katalin köztársasági elnök december 11-én a saját Facebook-oldalán.

2022.12.10. Novák Katalin Irakban_003_fb

Novák Katalin és Ruszin-Szendi Romulusz meglátogatta a magyar katonákat Irakban

2022. december 10. 15:42

Mi, magyarok békepártiak vagyunk, nem akarunk háborút, békét szeretnénk otthonainkban, országunkban, határainkon - hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök december 10-én, szombaton az iraki Erbíl katonai táborában, ahol magyar katonákkal találkozott.

Novák Katalin_nyitó

Novák Katalin Irakba látogat

2022. december 8. 13:05

Novák Katalin személyében első alkalommal látogat magyar köztársasági elnök Irakba - közölte a Sándor-palota december 8-án, csütörtökön az MTI-vel.

allamfo-miniszter_izrael

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: megtekintettük az izraeli Vaskupola rakétaelhárító-rendszer működését

2022. november 16. 20:00

Novák Katalin köztársasági elnök és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter november 16-án, szerdán megtekintette az izraeli Vaskupola rakétaelhárító-rendszer működését.

index_zászló_1 (1)

Nemzeti gyásznap: felvonták, majd félárbócra eresztették a nemzeti lobogót

2022. november 4. 13:40

Katonai tiszteletadás mellett, Novák Katalin köztársasági elnök, a Magyar Honvédség főparancsnoka és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót a nemzeti gyásznapon, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, illetve a szovjet csapatok bevonulásának évfordulóján, Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren, november 4-én, pénteken.

mti_2

Felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az Országház előtt

2022. november 4. 11:03

Katonai tiszteletadás mellett, Novák Katalin köztársasági elnök és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében ünnepélyesen felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót a nemzeti gyásznapon, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, a szovjet csapatok bevonulásának évfordulóján november 4-én, pénteken, az Országház előtti Kossuth Lajos téren.

MHpk_Sándor_palota_index

Az államfőt tájékoztatta a Magyar Honvédség parancsnoka

2022. november 4. 8:37

Novák Katalin köztársasági elnök, a Magyar Honvédség főparancsnoka hivatalában fogadta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Magyar Honvédség parancsnokát november 3-án, csütörtökön.