Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Beiktatták hivatalába Sulyok Tamás köztársasági elnököt

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI |  2024. március 10. 15:51

Március 10-én, vasárnap ünnepélyes keretek között beiktatták hivatalába Sulyok Tamás köztársasági elnököt, a Magyar Honvédség főparancsnokát. A budapesti Szent György téren rendezett ceremónia a díszzászlóalj és a gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály tiszteletadásával kezdődött, majd a történelmi zászlók bevonulása és a történelmi egyházak áldása után az államfő ünnepi beszédével zárult.

D_KOS20240310049

A hazát, a nemzetet szolgálni a legnagyobb megtiszteltetés – jelentette ki Sulyok Tamás köztársasági elnök a Sándor-palota előtt megtartott, ünnepélyes beiktatásán mondott beszédében.

Az államfő felidézte: „nem terveztem ezzel a szolgálattal, nem készültem erre a feladatra”, de ha a sors váratlan helyzetek elé állít és szolgálatra hív, az elől nem szabad kitérni.

„Esküm szentesíti hazámhoz fűződő hűségemet és elkötelezettségemet” – fogalmazott, hozzátéve: a jogállamiság garanciáját nyújtó alaptörvény érvényesülése mellett mindig is kiállt.

Sulyok Tamás kiemelte: elnökként mindenkor a magyar emberek méltóságának védelmezője kíván lenni, az elődei által „kikövezett” úton a jó példákat követni fogja, de igyekszik hozzátenni a maga „utcaköveit”.

Az én támaszom, egész életem iránytűje a jog, ehhez mérten és híven kívánok dolgozni – közölte az államfő.