Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Horváth Sztaniszláv

KFORindex

Budapesten fogadták a Koszovóból hazaérkező katonákat

2022. november 25. 17:37

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka visszafogadó ünnepségen köszöntötte az MH KFOR Kontingens 26. váltásának katonáit a Honvédelmi Minisztérium épületében, november 25-én, pénteken. A rendezvényen elismeréseket vehettek át a katonák, akiknek féléves koszovói külszolgálata szeptemberben ért véget.

1

Támogató szerepben kettős fenyegetettség és haderőfejlesztés közben

2022. november 23. 15:07

„Új biztonsági kihívások és a szárazföldi haderőnem” címmel tartott előadást november 22-én, kedden dr. Lippai Péter dandártábornok, a Magyar Honvédség szárazföldi parancsnoka Székesfehérváron.

kognitiv kepessegfejlesztes  (6)

A jövő képlete: folyamatos átalakítás és rendszeres képzés

2022. november 14. 21:07

Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese nyitotta meg „A katonák kognitív képességfejlesztésének kérdései” című tudományos konferenciát november 14-én, hétfőn, a budapesti Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban. A rendezvényen részt vett és előadást tartott Zsiga Tamás László, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára is.

VIMIMED (nyitó)

A Visegrádi Négyek katona-egészségügyi konferenciája Budapesten

2022. november 8. 20:10

Budapest ad otthont a Visegrad Military Medicine Conference (VIMIMED) elnevezésű katonaorvosi szakmai eseménynek november 8-10. között. A szlovák, cseh, lengyel és magyar katona-egészségügyi rendszerek vezetői két év után oszthatják meg újra személyesen, közös fórumon a tapasztalataikat.

amerikai_vendégek_index

Amerikai vendégek a központi raktárban

2022. november 7. 20:13

James M. Smith vezérőrnagy, az Amerikai Egyesült Államok 21. Hadszíntér Támogató Parancsnokság parancsnoka tett látogatást az MH Anyagellátó Raktárbázis alárendeltségébe tartozó Központi Raktár veszprémi objektumában november 7-én hétfőn. Az amerikai vendég a katonai logisztika jelenlegi helyzetéről kapott átfogó tájékoztatást.

index_zászló_1 (1)

Nemzeti gyásznap: felvonták, majd félárbócra eresztették a nemzeti lobogót

2022. november 4. 13:40

Katonai tiszteletadás mellett, Novák Katalin köztársasági elnök, a Magyar Honvédség főparancsnoka és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót a nemzeti gyásznapon, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, illetve a szovjet csapatok bevonulásának évfordulóján, Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren, november 4-én, pénteken.

Maléter Pálra emlékeztek_index

Maléter Pálra emlékeztek

2022. november 3. 18:58

Maléter Pál posztumusz vezérezredesre, egykori honvédelmi miniszterre emlékeztek Tökölön, a tiszteletére felállított kopjafánál és szobornál november 3-án, csütörtökön. A rendezvényen Takács Tamás ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Humán Támogatási Főosztály főosztályvezetője mondott beszédet.

újratemetés_nyitó

Emlékezzünk közösen katonaelődeinkre!

2022. október 29. 10:57

„Hősi halottaink emlékének felidézése kötelességünk, egyben tisztelgés történelmünk előtt, mert nekik köszönhetjük, hogy ma is itt élhetünk" - írta közösségi oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, aki a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum országos szintű felhívásával összhangban, halottak napjához közeledve azt kérte a temetőkbe látogatóktól, hogy szeretteik nyughelyein kívül látogassanak meg egy hősi emlékművet, hadisírt is.

IMG_9876

Merre tart a NATO?

2022. október 28. 11:17

Október 25-27. között Budapest adott otthont a NATO Szövetséges Transzformációs Parancsnokság (Allied Command Transformation, ACT) által 2001-ben életre hívott International Concept Development and Experimentation (ICDE) nevet viselő, nagyszabású konferenciának.

családi_nap_index

Családi nappal zárult a Hangár hét

2022. október 24. 13:47

Több mint ezren látogatták meg a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Kerepesi úti hangárát az elmúlt héten. A „Hangár hét” első öt napján az iskolásokat, a hétvégén viszont a családokat várták a szervezők.