Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonák tették szebbé a szociális otthon karácsonyát

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Rácz Tünde |  2023. december 15. 13:22

A Honvéd Vezérkar Híradó, Informatikai és Információvédelmi Csoportfőnökség ajándékokkal kedveskedett a Polgárdiban működő Kristály Szociális Szolgáltató Központ lakóinak december 14-én, csütörtökön.

A csoportfőnökségen hagyománynak számít, hogy karácsony közeledtével egy általuk kiválasztott szervezetnek adományoznak. Tavaly a MikulásGyárnak vitték ajándékaikat, idén pedig a Kristály Szociális Szolgáltató Központot keresték fel, hogy – többek között – édességet, tartós élelmiszert, ruhát és játékokat adományozzanak az értelmi sérült gondozottak számára.

„Kértünk egy hosszabb listát, hogy mik azok a dolgok, amiket szívesen fogadnának, mi az, aminek örülnének. Elsődlegesen a lakók örömére terveztük a gyűjtést, azt akartuk elérni, hogy az idei karácsonyuk különlegesebb legyen a sok édesség, szaloncukor, mikuláscsomag, süti, gyümölcs és játékok által” – fogalmazott a gyűjtést kezdeményező Papp Anita alezredes, a csoportfőnökség kiemelt főtisztje.

TUN_3942

A legtöbb lakónak nincsen családja, ezért kizárólag a katonáktól kapott ajándékok tették számukra szebbé a szeretet ünnepét. Az édességeken és játékokon felül jó minőségű használt ruhákkal, tisztálkodószerekkel és karácsonyi dekorációkkal is megajándékozták őket.

Kováriné Bujdosó Lilla telephelyvezető elmondta: az adományokat az ellátottak között fogják kiosztani, akik mindig nagyon örülnek az édességnek, a mindennapokban pedig rengeteg segítséget jelentenek az ajándékba kapott ruhák és játékok. „Nagyon örülünk az ilyen felajánlásoknak, hiszen ez mindig egy plusz bizonyíték arra, hogy a társadalom gondoskodik a sérült emberekről.Nem mi keresünk meg cégeket, hanem vannak olyan emberek, akiknek fontos az, hogy a sérült embertársaik is boldogan tölthessék a karácsonyt” – mondta az intézményvezető.