Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A rend és fegyelem, a szakmai képesség fejlesztése a cél

Szöveg: Kocsis Balázs százados |  2014. április 5. 10:32

Megtartotta idei évértékelő és feladatszabó értekezletét az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj.

1595969757
A zászlóalj ABV-felderítőszakasza a NATO Reagáló Erők 2013-as váltásában való részvételre készül

Csaba Tibor alezredes, az alakulat megbízott parancsnoka – a 2013-ban elvégzett feladatokat értékelve – hangsúlyozta: a legfontosabb feladat a „NATO Reagáló Erők 2013" váltásba felajánlott ABV-felderítőszakasz készenléte és a váratlan helyzetekre való reagálás képességének megőrzése volt; ezek mellett a zászlóalj több gyakorlaton is részt vett, valamint kiválóan helytállt a márciusi hóhelyzetben és a júniusi árvízvédelmi feladatokban is. „Az idei év kiemelt feladata az ABV-szakfelkészítéseken és összfegyvernemi gyakorlatokon való részvétel, valamint új képességek kialakítása" – mondta a megbízott parancsnok.

„Az már a tavalyi évben is világos volt számomra, hogy a zászlóalj katonái magas szakmai tudással rendelkező szakemberek" − mondta dr. Böröndi Gábor dandártábornok. Az MH ÖHP szárazföldi haderőnem főnöke beszédében kiemelte: a katonai rend és fegyelem megszilárdítása mellett az összhaderőnemi szemléletet alapul véve kell fejleszteni kiképzéseik hatékonyságát és szakmai képességeiket.
1595969757
A „93-asok" több nemzetközi gyakorlat mellett a katasztrófaelhárítási feladatokban – hóhelyzet, árvíz – is bizonyították felkészültségüket