Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A tapasztalat-feldolgozás mint „hatékony fegyver”

Szöveg: Varga Bernadett zászlós |  2015. május 16. 16:33

A Capable Logistician 2015 gyakorlat hatékony tapasztalat-feldolgozásának kialakítása érdekében május 12-én tartotta alakuló ülését a Gyakorlat Tapasztalat-feldolgozó Munkacsoport (TFM) az MH Kiképzési és Doktrinális Központ szervezésében.

A rendezvény házigazdája Róth Zoltán alezredes, az MH KDK Tapasztalat-feldolgozó és Kiképzés-módszertani Osztály osztályvezető-helyettese volt. A rendezvényen részt vett a HM Védelmi Hivatal, illetve az MH Egészségügyi Központ delegált szakmai kapcsolattartója, valamint az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Vezetési Főnökség Tapasztalat-feldolgozó Blokkjának főtisztje. Az ülést Imre István ezredes, az MH KDK megbízott törzsfőnöke nyitotta meg.

1595993773

A résztvevők az ülés első részében a nemzeti tapasztalat-feldolgozás feladatrendszeréről, az információátadás és -feldolgozás fontosságáról, valamint a hatékonyság javításának lehetséges módjairól hallhattak előadást, a második részében pedig az MH ÖHP szakmai képviselője tartott aktuális helyzetismertetést a gyakorlat I. és II. fázisaiban a hadműveleti szinten keletkezett megfigyelésekről.

Fotó: a szerző felvétele