Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A terrorszervezetek elleni fellépés jegyében találkoztak Európa vezérkarfőnökei

Szöveg: Honvéd Vezérkar |  2017. április 26. 20:51

Az erőszakos, szélsőséges szervezetek elleni katonai tevékenység témájával foglalkozó konferencián vett részt a németországi Wiesbadenben dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök április 26-án, szerdán.

1596030989

Az erőszakos szélsőséges szervezetekhez tartoznak a terrorszervezetek, valamint egyéb olyan radikális szervezetek, melyek céljaik eléréséhez hajlandóak erőszakhoz folyamodni. Napjainkban az Iszlám Állam jelenti messze a legmagasabb fenyegetést Európára a fent említett szervezetek közül. Ezért került sor a mintegy harminc ország vezérkarfőnökének részvételével zajló konferenciára, melynek témája többek között az volt, hogy miként lehetne az európai környezetet az erőszakos szélsőséges szervezetek elleni védekezésre leginkább alkalmassá tenni, valamint miként lehetne támogatni Európa-szerte a már folyamatban lévő kezdeményezéseket.

A konferencia során a vezérkarfőnökök előadásokat hallgattak meg egyebek között az erőszakos szélsőséges szervezetek elleni tevékenység összkormányzati megközelítéséről, valamint az ezen szervezetek ellen folyó NATO- és európai uniós tevékenységről. Az előadásokat követően a vezérkarfőnökök megvitatták az elhangzottakat, valamint azt, hogy miként látják az erőszakos szélsőséges szervezetek általi fenyegetéseket, illetve az ellenük való hatékonyabb fellépést a jövőben.

1596030989

A konferencia további részében téma volt az is, hogy az erőszakos szélsőséges szervezetek általi fenyegetés – többek között az illegális migrációnak köszönhetően – miként áramlik be a Balkánra és hogyan terjeszti ki hatását a régió többi országára, majd milyen káros regionális és milyen összeurópai hatások jelentkeznek ennek következtében.

A vezérkarfőnökök értékelésükben egyöntetűen az időbeni információmegosztás fontosságát hangsúlyozták és a közös irányelvek mentén történő fellépést sürgették.

1596030989

Fotó: Honvéd Vezérkar