Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A tiszti szolgálat első napja

Szöveg: Dr. Szendyné Horváth Julianna őrnagy |  2015. augusztus 28. 9:47

Tíz, augusztus 20-án felavatott tiszt került első beosztásba az MH Logisztikai Központ (MH LK) alárendelt alakulataihoz. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen diplomát szerzett hadnagyokat augusztus 24-én, hétfőn fogadták az MH LK Soroksári úti objektumában.

A fiatal tiszteket első munkanapjukon Csinga Mihály ezredes, az MH Logisztikai Központ parancsnokhelyettese fogadta, s mutatta be a központot, valamint az alárendelt katonai szervezeteket, azaz az MH Anyagellátó Raktárbázist, az MH Légijármű Javítóüzemet, illetve az MH Katonai Közlekedési Központot.

Csinga ezredes kiemelte: az iskola befejezésével a tanulás nem ért véget. Felhívta a figyelmet arra, hogy élethosszig tartó tanulás, a tudás folyamatos megújítása a katonai pályán is elsődleges.

1595999224

A katonai szolgálatukat most kezdő tisztek ezt követően a logisztikai központ Magyar Honvédség logisztikai rendszerében betöltött szerepéről hallhattak előadást, majd a Magyar Honvédség külföldi szerepvállalásairól, és a missziók központot érintő feladatairól kaptak tájékoztatót.

A fiatal tisztek beosztásaikra történő felkészítése az MH Logisztikai Központ alárendelt katonai szervezeteinél, mentorok segítsége mellett folytatódik.

Fotó: Bódi Róbert őrnagy