Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A vártnál mozgalmasabb, dinamikusabb év volt a tavalyi

Szöveg: Szabó Beáta |  2017. március 18. 12:31

Értékelő és feladatszabó értekezletet rendeztek a napokban az MH Anyagellátó Raktárbázison (MH ARB). A rendezvényen részt vett Baráth István dandártábornok, az MH Logisztikai Központ parancsnoka, Csinga Mihály ezredes, a központ parancsnokhelyettese, valamint Blazsán János, a Honvéd Vezérkar Logisztikai Csoportfőnökségének megbízott csoportfőnök-helyettese.

A rendezvényen elhangzott: az elmúlt év második fele a szervezeti átalakítások és változások időszaka volt. Kolonics Attila alezredes július elsejétől megbízással, december első napjától pedig kinevezett parancsnokként irányította az alakulatot. Emellett megváltozott az MH ARB szervezeti struktúrája és a feladatköre is.

A hagyományos, éves értékelő és feladatszabó értekezleten Kolonics Attila alezredes – az elvégzett feladatokat értékelve – hangsúlyozta: az MH ARB életében a 2016. év az előzetes várakozásoknál mozgalmasabb, dinamikusabb évnek bizonyult. Növekedtek az alaprendeltetésből, a központi logisztikai ellátásból adódó feladatok, miközben az anyagellátó raktárbázis a logisztikai rendszer átalakítása keretében több ütemben, gyakorlatilag „folyamatos" szervezeti változásokon ment keresztül.

1596029127

Hozzátette: a Joint Logistics Multinational Programme keretében, a német és horvát partnerekkel közösen, Magyarországon első alkalommal rendezték meg a Safety Fuel elnevezésű többnemzeti gyakorlat, amelyen Tábori Hajtóanyag Raktár „élesben" történő üzemeltetése mellett más képességeket is bemutattak. Kiemelte: az MH Anyagellátó Raktárbázis állománya a gyakorlatot sikeresen teljesítette.

Az idei teendőkről szólva a parancsnok hangsúlyozta: az elöljárói feladatszabással összhangban a várható feladatok mellett meg kell szilárdítani a vezetési rendet, illetve biztosítani kell a Kiképzési és Oktatási Regeneráló Központok zökkenőmentes működését. Mindezek mellett továbbra is részt kell venni a határmenti feladatokban.

Fotó: a szerző felvétele

Címkéklogisztika