Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„A vonat nem vár…”

Szöveg: Csajbók József zászlós |  2014. május 4. 8:29

Az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj katonái az elmúlt napokban vasúti berakodást hajtottak végre a szajoli vasútállomáson. Összesen tizenhat darab BTR−80-as típusú páncélozott, kerekes szállítójárművet, négy terepjáró gépjárművet, illetve két UNIMOG terepjáró tehergépjárművet pakoltak fel a vasúti szerelvényre.

A zászlóalj 2. gyorsreagálású százada a Magyar Honvédség egyik legnagyobb, komplex hadgyakorlatára, a „Tavaszi Áttörés 2014"-re készül, amelyen a tataiakkal együtt hajtanak majd végre feladatokat.

1595971268
A vasúti berakodást a szajoli pályaudvaron hajtották végre a katonák

A vasúti berakodást megkönnyítette, hogy a szolnoki katonák részt vettek a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár által szervezett vasúti módszertani foglalkozáson, illetve az MH Katonai Közlekedési Központ szakembere is segítette a technikai eszközök vasúti kocsikra pakolását.

A célállomás Hajmáskér volt, az utazás négy órán keresztül tartott.

A „Tavaszi Áttörés 2014" gyakorlaton a zászlóalj csaknem kétszáz katonája vesz részt. A komplex hadgyakorlat egyik kiemelt része az MH 25. Klapka György Lövészdandár 1. lövészzászlóalja és a könnyű vegyes zászlóalj második századára épülő 800 fős zászlóaljharccsoport CREVAL (Combat Readiness Evaluation – harckészségi minősítés) ellenőrzésének, amely során a kötelék bizonyítja országvédelmi képességét.

1595971268
A célállomás Hajmáskér

Fotó: a szerző felvételei