Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Acélkocka szakképzés Szolnokon

Szöveg: Budavári Ádám törzszászlós | Fotó: a szerző felvételei |  2020. február 13. 9:30

Február 10-én megérkezett az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisra az a tizenhét altisztjelölt, akik az Acélkocka Altisztképzési Rendszer alap altiszti tanfolyamának elvégzése után kezdik meg szakkiképzésüket az alakulatnál.

1596076037

A jelölteket Kiss Róbert ezredes, az alakulat törzsfőnöke és Budavári Ádám törzszászlós, megbízott vezénylőzászlós fogadta és köszöntötte. A résztvevők közül tizennégyen repülőműszaki altiszti, hárman pedig ejtőernyős altiszti szakkiképzésen vesz részt. Az előbbi lebonyolítását a bázis Repülőműszaki Zászlóalj, míg utóbbiét a Speciális Ejtőernyős Kiképző Csoport hajtja végre.

A katonák különböző előadásokat hallhattak az alakulat történetéről és a későbbi mindennapjaikkal kapcsolatos hasznos információkról, majd az alegységek vezénylőzászlósai elkísérték őket az adott szervezeti elemek parancsnokaihoz a képzés további részleteinek megismerése céljából. A szakkiképzés július 10-ig tart, utána az altisztjelöltek visszatérnek az MH Altiszti Akadémia állományába, hogy felkészüljenek az altiszt avatásra.

1596076036
Címkékaltiszt