Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Advent koszorúján négy gyertya ég

Szöveg: Snoj Péter |  2018. december 21. 18:35

A Honvédelmi Minisztériumban tartott, ünnepek előtti utolsó karácsonyváró áhítaton dr. Vezekényi Csaba védelempolitikáért felelős felelős helyettes államtitkár gyújtotta meg az adventi koszorú utolsó, negyedik gyertyáját. A december 21-én, a tárca katolikus és protestáns tábori püspökségeinek jóvoltából megrendezett ünnepségen Jákob János dandártábornok és Berta Tibor ezredes köszöntötte a jelenlévőket.

1599197568
A Magyar Honvédség protestáns tábori püspöke ünnepi gondolataiban hangsúlyozta Jézus Krisztus erejét és pásztori szerepét. Mint Jákob János dandártábornok fogalmazott, az Úristen azért küldte le a földre fiát, hogy pásztorként őrizve nyáját megvédje az embereket önmaguktól, bűneiktől. „A békesség fejedelme kipótol, kinyúl értünk és megtart bennünket" – fogalmazott. Hozzátette, hogy az ünnepek közeledtével mindannyian arra a békességre vágyunk, amit csak az Úr adhat meg nekünk.

1599197568
Berta Tibor ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Katolikus Tábori Püspökség általános helynöke imájában áldást kért az Úrtól a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség minden tagjára és családjaikra.

A gyertyagyújtáson a hagyományoknak megfelelően az MH Légierő Zenekar – Veszprém kamarakórusa is közreműködött.

1599197568
Szöveg és fotók: Snoj Péter