Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Advent ünnepe az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál

Szöveg: Markovics Milán Mór főhadnagy |  2014. december 1. 8:56

Az adventi ünnepkör elején gyertyagyújtásra gyűltek össze az MH 25. Klapka György Lövészdandár katonái.

1595983582

Az ünnepi alkalom bevezetőjében Rada Barbara protokoll-előadó beszélt az adventről. Kiemelte: a fény bár gyengének és picinek tűnik, mégis hatalmas teret tud beragyogni. „Ilyen az is, ami mélyen a lelkünkben van: gyengének tűnik, valójában azonban erős. Nagyon erős."

A dandárzenekar játéka közben Patai Krisztián szakaszvezető díszlépésben hozta be az adventi koszorút. Ezek után Lengyel Andrea zászlós tolmácsolásában Hans Christian Andersen A kis gyufaárus lány című meséjét hallhatták az egybegyűltek, majd Markovics Milán Mór főhadnagy, tábori lelkész ünnepi, ám nem szokványos beszéde következett, amelyben a fényről mint különös fizikai jelenségről szólt, majd nagyapja világháborús élménye kapcsán fűzte össze a fényt, adventet és a mindennapi életben megtapasztalható félelmeket legyőző reményt.

Az ünnepség folytatásaként a tábori lelkész felkérte a dandár parancsnokát, Horváth Gábor dandártábornokot, hogy gyújtsa meg az első gyertyát a koszorún. Orbán Viktor százados két csodálatos népdallal tette emelkedettebbé a megemlékezést. Az első a Hóban fényben, a második a Bárcsak régen felébredtem volna című dal volt.

Az ünnepség zárásaként a dandárzenekar játékát hallgathatták meg a jelenlévők.

1595983582

Fotó: Petrovics Renáta