Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adventi hangversenyt rendeztek Székesfehérváron

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy |  2018. december 4. 17:56

Idén immár 26. alkalommal rendezte meg hagyományos adventi hangversenyét az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Székesfehérváron, a Ciszterci-templomban.

1599196948
Az advent első vasárnapján megrendezett hangverseny – amely az alakulat és a Székesfehérvári Egyházmegye közös rendezvénye – a város kulturális életének egyik kiemelkedő eseménye.

Az évről évre egyre népszerűbb hangversenyt megtisztelte jelenlétével Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye megyéspüspöke, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság vezető állománya, Jákob János dandártábornok, a Magyar Honvédség protestáns tábori püspöke, valamint Székesfehérvár Megyei Jogú Város, illetve a Fejér Megyei Közgyűlés képviselői. Az eseményen a történelmi egyházak, a fegyveres testületek és az ezreddel szoros kapcsolatban álló társadalmi szervezetek képviselői mellett idén is több százan vettek részt.

1599196949
A hangverseny előtt a rendezvény házigazdája, Benda László ezredes, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoka, Sándor Zsolt dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnöke, valamint Spányi Antal meggyújtotta az első gyertyát az adventi koszorún, majd a megyéspüspök osztotta meg az adventtel kapcsolatos gondolatait. Külön megemlékezett az ünnep idején a családjuktól távol szolgálatot teljesítő katonákról is.

1599196949

A hangverseny ünnepi hangulatához a Fricsay-díjas Székesfehérvári Helyőrség Zenekar mellett több művész is hozzájárult. A műsorban közreműködött a Fool Moon vokálegyüttes, Radics Éva énekesnő, Varga Gabriella színművész, Alberto Gonzalez őrnagy énekes, valamint Tóth Marcell zongoraművész.

1599196949
A koncert végén Ruff Tamás őrnagy, a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar karnagya mondott köszönetet a vendégeknek.

Fotó: Dánielné Csiszár Nóra