Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Afrodiziákum-torta, lézershow, tűzijáték

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2017. augusztus 23. 19:36

Változatos programokkal várták a vendégeket augusztus 20-án Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban. A rendezvény legnépszerűbb programja a tűzijáték volt, de az idei „Üdülő Tortája” is sokakat vonzott.

1596037829

Augusztus 20-án, államalapító Szent István királyunk ünnepén délelőtt szentmisét mutatott be az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ imatermében Szentesi Csaba őrnagy, a Katolikus Tábori Püspökség görög katolikus tábori lelkésze. A szentírásból idézve kiemelte: Jézus az Atyához vezető ajtó. „Nekünk az az ajándékunk Istentől, hogy választhatjuk a sok lehetőség közül azt az egyet, amelyet az Istenszülő Szűz Mária választott, amelyet Jézus választott, amelyet az apostoli királyunk is választott. S ha már egyszer ők igent mondtak a mennyei Atya akaratára, és nem engedték, hogy eltántorítsa őket bármi, úgy nekünk is ilyen határozottsággal kell élnünk az életünket." A szentmise végén a tábori lelkész megáldotta az új kenyeret.

1596037829

Ezt követően a gyerekeké volt a délelőtt: a Fabula Bábszínház előadásában Vitéz László kalandjait láthatták a strandon.
Az esti program egy különlegességgel indult: az „Üdülő Tortájának" bemutatásával – és természetesen kóstolásával. Az Üdülő Tortáját tavaly készítették el először, hagyományteremtő céllal. Akkor egy mézeskalács tortát kóstolhattak a vendégek, idén pedig – az üdülő százéves évfordulójához kapcsolódva − egy afrodiziákum-tortát álmodott Lőrincz János őrnagy. A különlegességről elárulta: az ihletet az adta, hogy a százéves üdülő is évről évre megújul, ezért csupa fiatalító, afrodiziákum hozzávalókkal tervezett. Így került bele méz, csokoládé, eper, tejszín és pezsgő. A 640 szeletes tortát két napig készítették az intézmény két fiatal cukrászával, Nagy Gáborral és Kazi Anitával.

1596037829

Az Üdülő Tortáját Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka vágta meg, majd mindenki „fiatalodhatott egy, vagy akár – biztosra menve – több szelettel is. Ezt követően látványos, akrobatikus tűzzsonglőr- és tűztánc-show-t láthattak a Tűzvarázs Produkció előadásában, melyet egy egyedülálló, a magyar múltat felelevenítő lézershow követett.

A programot tűzijáték és zenés est zárta.

1596037830

Fotó: a szerző felvételei