Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Álcafesték és rohamsisak

Szöveg: Miksóné Novits Zsuzsanna törzszászlós |  2016. június 15. 14:43

A tatai Kőkúti Általános Iskola Fazekas Utcai Tagintézményének gyereknapi rendezvényén vett részt az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság tatabányai 9. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda vezetője és két munkatársa a napokban.

1596015110

Papp Szilvia őrnagy, Miksóné Novits Zsuzsanna törzszászlós és Dobó Tamás zászlós személyében először képviseltette magát a Magyar Honvédség az iskola gyereknapi rendezvényén.

Nem ez volt az egyetlen újdonság a korábbi évekhez képest: az iskola úgy rendezte meg idei gyereknapját, hogy abba a város minden nevezetes pontját bevonta; az osztályoknak egy akadályversenyen kellett megküzdeniük egymással. Feladatokat oldottak meg a várban, a török kori átjárónál, a kastélytéren, a frissen felújított Kossuth téren és természetesen az Öreg-tó partján, ahol az iroda katonái nehezítették a gyerekek dolgát. Egyebek mellett kézigránát célbadobás, rohamsisakon állás szerepelt a repertoárban. A legnépszerűbbnek azonban az irodavezető ténykedése bizonyult, aki álcafestékkel varázsolt igazi harcosokat a lelkes gyerekekből.

1596015110

A diákok nagyon örültek a katonáktól kapott ajándékoknak, legnagyobb sikere a könyvtárnak adományozott, katonadalokat tartalmazó könyvnek volt.

1596015110

Fotó: Dobó Tamás zászlós
és Pápai Balázs szülő