Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alkotóművészeti pályázat a magyar légierőről

Szöveg: Kádárné H. Veronika zászlós |  2018. augusztus 5. 7:49

Augusztus 3-án, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ konferenciatermében találkoztak a felkért zsűritagok, hogy elbírálják A magyar légierő alkotóművészeti pályázatra beérkezett alkotásokat.

1599191242
A pályázatra 39 alkotó nevezett be. A három kategóriában összesen 110 alkotás érkezett, így a zsűrinek igazán nem volt könnyű dolga. A képzőművészeti kategóriát végül két további kategóriára bontották, így külön-külön bírálták el a festményeket és a grafikákat. Fotóművészet kategóriában ugyan csak kilencen nyújtották be pályázatukat, de mivel a képek számát nem határozták meg, így többen egész kollekciót nyújtottak be. Itt talán még nehezebb dolga volt a zsűrinek, mert nemcsak a helyezettekről kellett dönteni, hanem ki kellett választani azokat a képeket is, amelyek a kiállításon – helyhiány miatt – sajnos nem szerepelhetnek.

Az iparművészeti kategóriában tizenegy alkotás érkezett, mind-mind különböző technikával készült pályaművek. Így óriási helikoptert ábrázoló horgolt terítő, fából faragott szobrok, makettek és kisplasztikák többféle anyagból, textil-pawerpul kompozíció, tűzzománcképek, bőrdíszművek.

1599191242
A zsűri tagja volt Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke, a pályázat fővédnöke, Szücs József ezredes, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ parancsnoka, Hegyeshalmi László, a veszprémi Művészetek Háza igazgatója, Felhősi István festőművész, hagyományőrző és Mátyus Károly, a Bakony Fotóklub vezetője, a MAFOSZ alelnöke.

Az ünnepélyes díjkiosztást és a kiállítás megnyitóját a légierő napján, augusztus 15-én, Székesfehérváron az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon tartják majd.