Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Állománygyűlés az informatikai szolgálat napja alkalmából

Szöveg: Kresz Fruzsina |  2019. február 12. 8:26

Neumann János halálának 62. évfordulójára emlékeztek az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont szakemberei február 6-án a Honvédelmi Minisztérium Lehel úti objektumában.

1599198802
Neumann János magyar tudós halálának évfordulója, február 8-a az informatikai szolgálat napja. Az ebből az alkalomból megtartott állománygyűlésen Nyikos Imre alezredes, az Informatikai Főközpont parancsnoka megemlékezett Neumann János életpályájáról. Elmondta: az informatikai szakterület állománya rendkívül összetett és a működés szempontjából fontos területen tevékenykedik a nap 24 órájában, a hét minden napján. „A Magyar Honvédség informatikai rendszere, stratégiai célkitűzése folyamatosan alkalmazkodik a fejlődéshez" – húzta alá.

1599198802
A rendezvényen Baráth Ernő dandártábornok, az alakulat parancsnoka, valamint Pristyák János ezredes, a  központ parancsnoka elismeréseket adott át. „Elismerésre méltó az a munka, amit a dandár szakemberei végeznek nap, mint nap, hiszen ebben a szakmában nincsenek pihenőnapok" – zárta a rendezvényt Baráth Ernő dandártábornok.

1599198802
Fotó: a szerző felvételei