Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Altisztfejlesztő foglalkozás a műszakiaknál

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. június 11. 8:45

Kollár László törzszászlós, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred vezénylő zászlósának meghívására látogatott az alakulathoz június 9-én a Magyar Honvédség vezénylő zászlósa. Kriston István főtörzszászlós az altiszti értékekről és az altiszti hitvallásról tartott foglalkozást.

1596015032

Látogatása elején a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa találkozott Antal László ezredessel, az alakulat parancsnokával. Ezt követően megtartott előadásában az altiszti kar fontosságáról, és a legénységi állomány kiképzéséről beszélt. Kitért arra, hogy mit jelent vezetőnek lenni, illetve hangsúlyozta: az egyenruha viselése tiszteletet és elvárást kell, hogy jelentsen minden altisztnek.

A foglalkozás második felében elvárásokat fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy mit várhatnak el a tisztek egy altiszttel szemben; milyen elvárásai lehetnek a legénységi állománynak az altisztek vonatkozásában; és ezeknek a megfogalmazott elvárásoknak miért és miképpen kell megfelelni.

1596015032

Az előadást követően Kriston főtörzszászlós megtekintette az alacsonyvízi hídépítő század asztalos műhelyét, ahol megmutatták neki a Balatonszőllősön elültetett altiszti emlékfa mellé kihelyezendő emléktábla tartója, amit a század altisztjei készítettek.

A Magyar Honvédség vezénylőzászlósa emellett megtekintette az alakulatnál megalakított alapkiképző század elhelyezési körletét, találkozott és beszélgetett az alegység katonáival.

1596015033