Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Angyalbőrbe bújnál?

Szöveg: Takács Vivien |  2014. április 15. 19:48

Angyalbőrbe bújnál? Idén is megteheted, mert ebben az évben is megrendezik az Esélyegyenlőségi Tábort a Honvédelmi Minisztérium és az Országos Roma Önkormányzat közös szervezésében.

A szervezők minden olyan roma származású vagy hátrányos helyzetű, 16 és 25 év közötti fiút és lányt várnak a táborban, akit érdekel a katonai hivatás. Az idei katonai tábornak újra a szentendrei MH Altiszti Akadémia ad otthont.

1595970355
Az idei Esélyegyenlőségi Tábort Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián rendezik meg

„Július 14. és 17. között igazi katonai foglalkozásokban lehet részük azoknak a fiataloknak, akik jelentkeznek. A menetgyakorlaton, az alaki fogásokon és a lövészeten kívül többek között térképészeti-tájékozódási ismereteket is elsajátíthatnak a résztvevők"– mondta el a honvedelem.hu kérdésére válaszolva Szabóné Szabó Andrea alezredes.

A HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály kiemelt főtisztje, a tárca esélyegyenlőségi referense hozzátette: a táborban eltöltött pár nap célja az, hogy megkedveltesse és megismertesse a fiatalokkal a katonaélet szépségeit, a hivatásos és szerződéses katonai pálya sajátosságait és előnyeit.

A táborra június 5-ig lehet jelentkezni.

1595970355
A tábor célja, hogy megismertesse és megkedveltesse a fiatalokkal a katonaéletet

Fotó: archív