Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Attasélátogatás Gödöllőn és Székesfehérváron

Szöveg: Konkoly Dávid |  2014. június 20. 8:02

A Budapesten akkreditált véderő-, katonai és légügyi attasétestület tagjai látogattak el a napokban a Honvédelmi Minisztérium haditechnikai cégeihez Gödöllőre, valamint a székesfehérvári MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljhoz.

1595974217

A kétnapos látogatás első állomása Gödöllő volt, ahol a résztvevők megismerkedhettek a HM ArmCom Kommunikációtechnkai Zrt. és a HM Currus Harcjárműtechnikai Zrt. hadiiparvállalatokkal. A cégek vezérigazgatói ismertették a szervezetek rövid történetét, azok tevékenységi körét, szervezeti felépítését, valamint a termékpalettát. Ezt követően a telephelyeken statikus bemutatók várták a katonadiplomatákat. A gödöllői workshopok után az attasétestület tagjai ellátogattak a 18. században épült Grassalkovich-kastélyba is.

A következő nap ismét kulturális programmal kezdődött. A katonadiplomaták először az egykori koronázóváros, Székesfehérvár történelmi belvárosának a nevezetességeit tekintették meg, majd az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljhoz érkeztek csapatlátogatásra. Az alakulat törzsfőnöke bemutatta a zászlóalj történelmét, annak rendeltetését, feladatait, valamint a kitűzött célokat. A prezentációt követően az alakulat eszközparkját és felszereléseit mutatták be az attaséknak.

1595974217

Fotók: a szerző felvételei

Címkékattasé